Zašto Novu godinu ne dočekati na malo drugačiji način? Naš deo "Evropskog Amazona" čaroban je i zimi, kada mir i tišinu prirode i pitomost njegovih sela možete bukvalno opipati. Stoga vam predstavljamo jedinstvenu priliku da Novu godinu započnete u divnom okruženju, punih baterija i punog srca.
 
UG "Podunav" Bački Monoštor, Bezdan i UNESKO Rezervat biosfere "Bačko Podunavlje"  pripremili su interesantan i bogat program trodnevne proslave i dočeka Nove godine.
 
Program:
31. decembar (utorak)
- Doček gostiju na Čardi "Šebešfok", upoznavanje i raspored po smeštaju, slobodno vreme za pripreme za novogodišnju noć
- Novogodišnje veče uz živu muziku u Bačkom Monoštoru. Bogat praznični meni podrazumeva predjelo, pečenje sa salatom i desert. Zabava uz "živu" muziku do sitnih sati…
 
1. januar (sreda)
Nakon odmora i malo dužeg spavanja, sledi upoznavanje Bačkog Monoštora, šarmantnog sela koje može da se pohvali izuzetnom vezom i harmonijom prirode i kulturnog nasleđa. 
 
- Posle novogodišnje noći, prijaće vam svež vazduh i šetnja šumom – stoga vas vodimo u šetnju  Rezervatom u pratnji vodiča. 
Specijalni Rezervat Prirode "Gornje Podunavlje" je kompleks šumskih, ritskih, barskih i livadskih ekosistema, koje formira reka Dunav. Nakon delte Dunava, predstavlja najznačajniji deo celog Podunavlja. Od 2017. godine, Rezervat je pod zaštitom UNESKA kao deo Rezervata biosfere "Bačko Podunavlje". Šumama Gornjeg Podunavlja caruje ritski jelen, dok su najznačajnije ptičje vrste crna roda i orao belorepan, zaštićeni i retki na međunarodnom nivou.
- Okrepljenje posle šetnje potražićemo u pčelarskom domaćinstvu "Periškić". Ova porodica se već  generacijama bavi pčelarstvom, a pokretač je i jedine pčelarske dečje sekcije u Srbiji. Degustacija medljane rakije i likera, medenjaci. Mogućnost kupovine meda i proizvoda od meda.
 
- Ručak u monoštorskoj Etno-kući koja dočarava način života ljudi u ovom selu, u periodu pre stotinjak godina. U prijatnom ambijentu, uz "šokački divan", upoznaćete ovo selo, saznati kako žive monoštorski Šokci, koji stari zanati još uvek žive u ovome selu, naučićete da "tentate" i malo divanite. Domaća rakija i likeri kao aperitiv, za ručak pripremamo čuveni monoštorski riblji paprikaš sa rezancima, a tu je i desert.
- Poseta crkvi Sv. Petra i Pavla – katolička crkva u centru sela, čiji delovi imaju svojstvo spomenika kulture, interesanta priča o istorijatu i anegdotama, a domaćin u crkvi biće sam župnik.
- Kratki odmor i priprema za reprizu novogodišnje večeri.
- Večera i druženje uz tamburaše, na Čardi "Pikec", smeštenoj na dunavskoj obali. "Pikec" je prva čarda na ulazu u našu zemlju, nadaleko poznata po svom šarmu i vrhunskoj usluzi. Meni: pečena riba, prilog, salata, desert.
- Noćenje 
 
2. januar (ponedeljak) 
- Doručak 
- Poseta Somboru – šetnja glavnom ulicom, razgledanje čuvene slike "Bitka kod Sente" u zgradi Županije.
- Kraj programa
 
Cena po osobi: 13.000 RSD
Cena uključuje sve navedene obroke i menije, posete lokalitetima, smeštaj i boravišne takse, troškove organizacije i lokalnog vodiča. Cena ne uključuje piće tokom obroka i ostale individualne troškove.
Smeštaj – "Anna caffe & rooms", Čarda "Šebešfok" i Čarda "Pikec" Bezdan.
 
Za dodatne informacije obratiti se UG "Podunav" na tel. 063/89 38 128 ili putem imejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.