Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem, obišao je završne radove na izgradnji vodovodne mreže u Ljubi, još jednom selu u opštini Šid u kome je, u poslednje tri godine, zajedničkim ulaganjem Pokrajinske vlade i Opštine Šid, rešen problem vodosnabdevanja.
Za izgradnju vodovoda u Ljubi, Pokrajinska vlada je obezbedila 20 miliona, a Opština Šid oko 14 miliona dinara. Na taj način će ovo mesto, prvi put od kada postoji, dobiti pijaću vodu. Prema rečima potpredsednika Milićevića, za realizaciju ovog projekta nisu bila prioritetna sredstva, već je najvažnije bilo opredeljenje Pokrajinske vlade da se izgradnjom komunalne infrastrukture u naseljenim mestima van gradova i opštinskih sedišta podigne kvalitet života njihovih stanovnika.
-Izgradnjom vodovodne mreže u fruškogorskim selima Sot, Privina Glava i Bikić Do, a sada i u Ljubi, zajedničkim ulaganjem Pokrajinske vlade i lokalne samouprave od blizu milion evra, rešeno je elementarno životno pitanje – stabilno i kontinuirano vodosnabdevanje. U narednom periodu planirana je izgradnja vodovodne mreže u Molovinu, čime će sva mesta u opštini Šid imati vodovod, izjavio je Milićević i naglasio da Pokrajinska vlada u svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini realizuje projekte kojima se podsticanjem razvoja komunalne infrastrukture u ruralnim sredinama podiže kvalitet života građana koji tu žive, a samim tim se omogućava da se i seoske sredine razvijaju podjednako kao i gradske.
 Takođe, kako je istakao, to deo i demografske politike, kojom se stvaraju uslovi da mladi ostanu na selu i obezbeđuju egzistenciju za svoje porodice, ali u uslovima primerenim 21. veku.
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević izjavio je da je obećanje dato stanovnicima Ljube u februaru da će biti izgrađena vodovodna mreža – ispunjeno. On je izneo podatak da je u poslednje tri godine u opštini Šid investirano blizu 170 miliona dinara u različite projekte, kao što su vodosnabdevanje i komasacija i oko 190 miliona dinara u subvencije registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, najviše za protivgradne mreže i sisteme za navodnjavanje.
Predsednik Opštine Šid Predrag Vuković rekao je da će, zahvaljujući podršci Pokrajine, sva mesta u opštini imati vodovode.
Današnjim podizanjem vodotornja, visine 27 metara i zapremine rezervoara od 100 kubnih metara, izgradnja vodovodne mreže u ovom sremskom selu ušla je u završnu fazu. Voda u Ljubi bi trebalo da poteče do kraja godine i da se tako reši višedecenijski problem oko 200 domaćinstava, koja su se do sada vodom snabdevala iz lokalnih bunara.
Radovi su obuhvatili izgradnju i opremanje novog bunara, opremanje postojećeg bunara, izgradnju vodotornja i potisnog voda, kao i distribucionog cevovoda, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.