Nakon povećane aktivnosti berzanskih učesnika tokom oktobra na novosadskoj Produktnoj berzi, poslednju nedelju u mesecu obeležilo je značajno smanjene aktivnosti u trgovanju. Ukupan promet na Produktnoj berzi u periodu od 28. oktobra do 1. novembra je iznosio 950 tona robe finansijske vrednosti 23.256.750,00 dinara. U odnosu na prethodni upoređujući period količinski obim prometa je manji za 39,53 odsto, dok je finansijska vrednost prometovane robe niža za 7,93 odsto.

Kukuruz je u nedelji za nama imao negativne cenovne trendove. Žutim zrnom se trgovalo u veoma uskom cenovnom rasponu od 13,70 do 13,80 dinara po kilogramu, dok je ponderisana cena  iznosila 13,72 dinara po kilogramu. U odnosu na sedmicu ranije, cena žutog zrna je bila niža za 2,20 odsto.

Hlebnim zrnom se nije trgovalo poslednje sedmice u oktobru. Ponuđači hlebnog zrna su se povukli u iščekivanju bolje cene.

Sojom se trgovalo po jedinstvenoj ceni od 37,00 dinara po kilogramu, što ujedno predstavlja i ponderisanu cenu. U odnosu na prethodni upoređujući podatak cena soje je bila viša za 1,89 odsto, navodi se u nedeljnom izveštaju Produktne berze.