Privredna komora Vojvodine je u saradnji sa Županijskom privrednom komorom iz Rijeke juče organizovala promociju hrane i degustaciju vojvođanskih  vina u restoranu "Cubo" u Novom Sadu.  Ono što svakako moze da privuče turiste u Vojvodinu jeste specifična gastronomska ponuda koja udružena s vinskim  sektorom postaje sve atraktivnija. 
Na večeri koja je bila organizovana tim povodom bili su predstavnici  privrednih komora iz Mađarske, Republike Česke, Republike Srpske  i Županijska privredna komora iz Rijeke, inače učesnici ovogodisnjeg Sajma turizma u Novom Sadu na kojem će promovisati svoje regije.
Bosko Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine istakao je da je ovakvo veče upriličeno kao budući deo turističkog proizvoda u kome će   u ponudi biti zastupljen gastronomski i vinski turizam, koji zbog   multietičnosti i specifičnosti ovog područja svakako mogu da privuku turiste u Vojvodinu.
Da imamo šta da ponudimo potvrdio je i Siniša Ostojić, stručnjak  Instituta za vinogradarstvo i vinarstvo u Sremskim Karlovcima Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Istakao je da zahvaljujući dugogodišnjem radu selekcionara na ovom oglednom dobru nastale su nove sorte grožđa poput "sile", "petre", "bačke", "panonije", koje su zaživele i sve više se šire u proizvodnji.
- Pogotovo je zabeležen trend širenja  sorti "sile" kao i "probusa", koja je inače naš glavni adut među crvenim sortama i kuriozitet jer nakuplja dvostruko više bojenih materija nego najobojenija francuska sorta. Zahvaljujući sve većoj saradnji s lokalnim proizvođačima, zabeležen je i porast kvaliteta vina, rekao je Siniša Ostojić.
   Prof. dr Vidoje Vujić, predsednik Hrvatske gospodarske komore Županijske privredne komore Rijeka, najavio je da će se tokom trajanja Sajma  uspešna saradnja s Privrednom komorom Vojvodine ovekovečiti potpisivanjem dugogoodišnjeg sporazuma. U prilog tome govore i podaci da su su gradovi Rijeka i Novi  Sad pobratimili. Takođe, podsetio je da je ove  godine Rijeka evropska prestonica kulture, a Novi Sad će to biti sledeće godine. 
 
T. Gnip