Turistička organizacija "Kraljevo" u saradnji s Institutom za primenu nauke u poljoprivredi, poljoprivrednim savetodavnim i stručnim službama Srbije i Fakultetom za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji organizuje Sajam seoskog turizma, koji će se održati 25. i 26. jula u selu Rudno. Cilj ove manifestacije je da pospeši seoski turuzam u ruralnim područjima i da pomogne da se javnosti predstave turistički potencijali Srbije. Veliku ulogu u tome imaju PSSS, koje organizaciono i kadrovski predstavljaju značajan i respektabilan činilac u unapređenju i razvoju poljoprivrede i ruralnih sredina, ali i jačanju seoskog turizma. 
Zadatak PSSS na sajamskoj manifestaciji je da pripreme izložbu tradicionalnih jela, predmeta domaće radinosti i drugih suvenira kojim će predstaviti potencijale seoskog turizma područja iz kojih dolaze. Svoje učešće na Sajmu prijavio je veliki broj PSSS iz različitih delova Republike, pa će ova manifestaciji biti pravo mesto da se razmene znanja, iskustva i ideje, predstave primeri dobre prakse i podstaknu  zaintereseovana poljoprivredna gazdinstava da se opredele za bavljenje seoskim turizmom.
S obzirom na to da se  očekuje raspisivanje prvog poziva za Meru 7 - Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, u okviru IPARD programa, kao i početak primene nacionalnog programa podrške seoskom turizmu, u okviru sajamske manifestacije biće organizovana tribina posvećena promociji ovih mera, doprinosu i ulozi PSSS u njihovoj realizaciji.
U nameri da podstaknu izlagače da budu što maštovitiji u dekoraciji štanda i prikažu što više autentičnih proizvoda organizatori će učesnicima izložbe dodeliti i nekoliko nagrada: za najbolje tradicionalno jelo, za najlepše uređen štand, za najoriginalniji turistički suvenir, kao i za najuspešnije PSSS. 
Sajamskoj manifestaciji, kako najvaljuju organizatori, prisustvovaće visoki predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. 
Sajam seoskog turizma u Rudnu organizuje se pod pokroviteljstvom Ministartva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Sektora za ruralni razvoj i uz medijsku podršku lista "Poljoprivrednik" iz Novog Sada.
J. C.