Privredna komora Vojvodine (PKV) danas je u hotelu "Šeraton" u Novom Sadu po 27. put dodelila tradicionalna priznanja za kvalitet usluga u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti – "Kapija uspeha" i Plaketa za kvalitet usluga u 2018. godini.
Za 2018. godinu, dobitnici "Kapije uspeha”, kao najvišeg priznanja za kvalitet usluga su – hotel "Šeraton", Novi Sad u kategoriji hotela za kongresni i poslovni turizam,  Hotel "Premijer Akva”, Vrdnik u kategoriji hotela za zdravstveni, velnes i spa turizama, Vinarija "Šijački", Banoštor u kategoriji vinarija, "Salaš 137", Čenej u kategoriji restorana domaće kuhinje, Čarda "Andrić", Sombor u kategoriji čardi, turistička agencija "Panakomp – zemlja čuda", Novi Sad u kategoriji turističkih agencija, turistička agencija "Magelan travel", Novi Sad u kategoriji turističkih agencija. 
Dobitnici Plaketa za kvalitet usluga u 2018. godini su ugostiteljsko-turistički objekat "Bački dvor", Vajska u kategoriji restorana sa prenoćištem; restoran "Etno kuća Dinar", Vršac u kategoriji restorana; Vinarija "Akuminkum", Stari Slankamen – u kategoriji butik vinarije; "Kongresni centar Master Novosadskog sajma", Novi Sad – u kategoriji objekta za kongresni turizam; lovačka kuća "4 jelena", Kać – u kategoriji lovačkih kuća; Ugostiteljsko preduzeće "Dani Turs", Skorenovac – u kategoriji seoskog turizma; JP Putničko pristanište i marina "Apatin", Apatin – u kategoriji marina; "Kaštel Šulhof", Padej – u kategoriji seoskog turističkog domaćinstva.
Na svečanoj dodeli priznanja, predsednik PKV Boško Vučurević čestitao je dobitnicima i istakao je da PKV "Kapiju uspeha" dodeljuje u kontinuitetu 27 godina. Naglasio je da se vojvođanski turizam značajno pozicionirao na turističkoj mapi na domaćem i inostranom tržištu, ali da i dalje treba da se  radi na unapređenju postojećih i kreiranju kvalitetnih, novih turističkih proizvoda sa željom da, kako je rekao, našu pokrajinu učinimo još poželjnijom turističkom destinacijom.
- Bez kvalitetnih ljudi, nema ni vrhunskog turističkog proizvoda. Verujem da će ova prestižna nagrada, koju danas dodeljujemo najboljima, biti podstrek svima da i dalje razvijamo i negujemo visok kvalitet usluga, a PKV će nastaviti da pruža podršku razvoju turizma, rekao je Vučurević.
Tom prilikom, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je turizam najbrže rastuća privredna grana u Republici Srbiji – prošle godine zabeležen je rast od 11,2 odsto na nivou države, a u AP Vojvodini, kako je rekao, oko 8,5 odsto.
- Trend rasta u oblasti turizma i ugostiteljstva ostvaruje se u kontinuitetu godinama unazad. U prilog tome su i podaci da je u protekle četiri godine broj noćenja domaćih i stranih turista veći za oko 30 odsto u 2018. godini, u odnosu na 2015. U istom periodu, zabeležen je još brži rast prihoda sa 900.000.000 na preko 1,3 milijarde evra, koliko je srpski turizam prihodovao u 2018, kazao je potpredsednik Milićević. 
Ocenjivanje kategorisanih smeštajnih i ugostiteljskih objekata i licenciranih turističkih agencija obavlja se prema kriterijumima utvrđenim pravilnikom o dodeljivanju priznanja za kvalitet ugostiteljskih i turističkih usluga, a obavlja ga tročlana Komisija koju čine istaknuti stručni turistički i ugostiteljski radnici iz privrede, obrazovnih institucija i profesionalnih stručnih udruženja. 
Prisutnima se obratila i Ivona Borojević, predsednica Komisije za ocenjivanje koja je čestitala svim laureatima i istakla značaj priznanja "Kapije uspeha".
- Vojvodina sa svojim prirodnim bogatsvima i ugostiteljsko-turističkom ponudom čini pandan najvećim svetskim turističkim destinacijama. Istakla bih i kvalitet nagrade Kapija uspeha, jer u kontinuitetu iz godine u godinu PKV tako prezentuje našu prelepu Vojvodinu rekla je Ivona Borojević.
U ime dobitnika, na svečanosti se obratila Senka Prijović, menadžerka hotela "Šeraton”, koja se u ime svih laureata zahvalila PKV i Pokrajinskoj vladi na dodeljenoj nagradi i istakla da hotel "Šeraton" na novosadskom i vojvođanskom tržištu posluje svega godinu i nekoliko meseci.
U periodu januar-mart 2019. godine, u Vojvodini je broj registrovanih noćenja turista povećan za 4,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Od toga, broj noćenja domaćih turista povećan je za 7,2 odsto. Sa datim brojem registrovanih noćenja, Vojvodina je učestvovala sa skoro 13 odsto u ukupnim noćenjima turista u Republici Srbiji u periodu januar-mart tekuće godine. 
Na svečanosti su prisustvovali i mnogi privrednici iz AP Vojvodine, Turistička organizacija Vojvodine, predstavnici Univerziteta u Novom Sadu, kao i turističkih organizacija lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine, navodi se u saopštenju PKV-a.