U okviru Poslovnog foruma s Francuskom, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV) juče je održano više od 100 poslovnih razgovora između naših i francuskih privrednika i predstavnika institucija dve zemlje, nakon predstavljanja potencijala vojvođanske i francuske privrede u različitim sektorima industrije.
Najviše razgovora ostvareno je u oblasti prehrambene industrije, gde su se naši proizvođači hrane sastali sa francuskim distributivnim centrima.
- Obavili smo tri B2B razgovora s distributerima za markete u Francuskoj, kao i s distributerom koji pokriva i afričko tržište. Veoma su zainteresovani za naše proizvode premijum kvaliteta, kao što su sok od paradajza sa celerom, ljuti sok od paradajza i ajvar. Kako su pokazali interesovanje, nastavićemo komunikaciju s njima, a  najavili su da će u toku maja doći da obiđu našu proizvodnju, rekao je Branislav Sekulić, vlasnik porodične firme "Vrtlari".
- Došli smo da se bolje upoznamo s ovim tržištem i zainteresovani smo za distribuciju naših proizvoda u Vojvodini, pre nego i otvorimo proizvodnju u ovom regionu, rekao je Buton.
Kao predstavnik porodične firme za organsku proizvodnju iz Pariza došao je Vladimir Jovanović, koji je istakao da je organska proizvodnja interesantna i da bi želeli da sarađuju u Vojvodini s domaćim proizvođačima, zadrugama, gde bi, kako kaže, izgradili farmu, a s vremenom i kapacitete potrebne za razvoj seoskog turizma.
- Interes naše firme je da pokrene organsku proizvodnju, definiše finalni proizvod i izvozi ga.  Cilj je da zaposle ljude s terena i da firma privređuje i sarađuje u regionu, rekao je Jovanović i napomenuo da je važno uvećati površine pod organskom proizvodnjom.
Kompanije su dogovorile individualne posete francuskih privrednika krajem maja ove godine, a time i nastavak saradnje s našim privrednicima. U okviru višednevne posete Vojvodini, francuska delegacija je sa PKV-om posetila nekoliko kompanija u Vojvodini – "Enterijer Janković" u Novom Sadu, "Termovent SC" i "Tim-Kop" u Temerinu, a u toku sutrašnjeg dana najavljena je poseta Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, navodi se u saopštenju PKV-a.