Povodom 100 godina od osnivanja Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Katedra za voćarstvo organizuje  savetovanje "Inovacije u voćarstvu ", koje će se održati 12. februara. Tema ovog, sedmog po redu Savetovanja posvećena je savremenim agrotehničkim i pomotehničkim merama u voćarstvu.
Na Savetovanju će učestvovati domaći i inostrani stručnjaci. Teme o kojima će se govoriti odnose se na savremene agrotehničke i pomotehničke mere u voćarstvu, navodnjavanje kontinentalnih vrsta voćaka, te specifičnosti pomotehnike u intenzivnim sistemima gajenja šljive. Biće govora o gajenju trešnje u zaštićenom prostoru, ranoj letnjoj rezidbi kajsije, dizajniranju optimalnog režima ishrane borovnice i zaštiti ove vrste od prouzrokovača biljnih bolesti i štetočina. Učesnici skupa će moći da saznaju više i o uticaju temperature i vlažnosti zemljišta pri različitim načinima malčiranja na biološke osobine crne ribizle, kao i drugom.
U  holu fakulteta za učesnike će biti organizovana izložba neophodne voćarske opreme. Svi zainteresovani voćari koji žele da unaprede svoju proizvodnju  su dobrodošli. Kotizacija za učešće na Savetovanju iznosi 1.500 dinara, a sve detaljnije informacije mogu se dobiti od dr Bobana Đorđevića i dr Dragana Radivojevića.
T. G.