U Bačkom Monoštoru će 27. oktobra sa početkom u 15 časaova održati sedmi po redu Sajam torti, kolača i poljoprivrednih proizvoda. Maniffestacija će biti organizvovana  u Domu kulture, a posetioci sajma Imaće prilike da probaju najbolje domaće torte – na čelu sa čuvenom doboš tortom, kolače, pekmeze, a naći će se tu i kulen od divljači, ribe, domaća slanina, najbolja mlevena paprika i još mnogo toga!

Osnovni cilj organizatora manifestacije – UG "Podunav" i Mesne zajednice Bački Monoštor, uz podršku Grada Sombora, je predstavljanje domaćih proizvoda, stvaralaštva žena, njihovih udruženja i poljoprivrednih gazdinstava, sa ciljem promocije domaće radinosti, unapređenja rodne ravnopravnosti i turističke promocije Bačkog Monoštora.

Tokom sajma, u 17h biće organizovana radionica – predavanje za žene, sa ciljem upoznavanja sa mogućnostima gajenja lavande, u sklopu IPA CBC projekta "Podsticanje socijalnog preduzetništva kod žena u ruralnim oblastima",u saradnji sa Centrom za proizvodnju znanja i veština,  Novi Sad.

Budući da je Monoštor "Selo na 7 Dunava", okruženo vodom i šumama UNESCO Rezervata Biosfere "Bačko Podunavlje", koje živi u harmoniji sa prirodom, u saradnji sa JP Vojvodinašume, pre početka sajma, za goste Monoštora, organizovana je i promo šetnja Rezervatom, šetnom stazom Štrbac. Tura kreće u 11h, sa ulaza na stazu.

Za informacije o sajmu, kao i prijave za učešće  zainteresovanima je na raspolaganju mob: 065 807 5040 ili e-mail adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

A.M.