Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurse namenjene unapređenju poljoprivrede u Vojvodini. Dodeljivaće se bespovratna sredstva za nabavku protivgradnih mreža s naslonom na površini ne manjoj od jednog i ne većoj od 10 hektara, u visini 60 odsto ukupne vrednosti opreme. Ukupan iznos sredstava koji se dodeljuje za ovu namenu je 160 miliona dinara, a podrška po hektaru ne može biti veća od 800.000 dinara.
Bespovratna sredstva dodeljivaće se i za realizaciju navodnjavanja poljoprivrednih useva investiranjem u sisteme za navodnjavanje u ukupnom iznosu do 175 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena do 50 odsto vrednosti realizovane investicije, a odnose se na izgradnju eksploatacionih bunara i nabavku opreme za povrtarsku i proizvodnju jagodastog voća na otvorenom i u zaštićenom prostoru, nabavku pumpi, agregata, cevnih linija, za finansiranje troškova izrade glavnog projekta za navodnjavanje kao i geoloških istraživanja.
Poljoprivrednici, nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, moći će da konkurišu i za dodelu podsticajnih sredstava za kupovinu opreme neophodne za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru u visini od 50 odsto ukupne vrednosti investicije. Ukupan iznos predviđenih sredstava za ovu namenu iznosi 80 miliona dinara.
Krajnji rok podnošenja zahteva za dodelu sredstava po svim raspisanim konkursima je 17. maj, a zainteresovani poljoprivrednici neophodne informacije mogu naći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.