Na svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Vojvodine u Novom Sadu dodeljene su tradicionalne godišnje nagrade PKS-a privrednim društvima, preduzetnicima i poljoprivrednicima za uspšeno poslovanje i ostvarene vrhunske rezultate u proizvodnji u 2016. godini. Sednici je prisustvovao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je u prigodnom govoru naglasio da je, uz postignutu političku stabilnost, privreda Vojvodine lane, pogotovo u industrijskom sektoru, ostvarila zapažen uspeh, kao i da je posao dobilo 20.000 nezaposlenih.
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević potvrdio je da je privredni život u Pokrajini živnuo i da je postignut značajan privredni rast proizvodnje i zaposlenosti. Naglasio da će PKS, uz pomoć Pokrajinske vlade i nadležnih republičkih organa, i dalje raditi na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta i pružanju pomoći izvozno orijentisanim kolektivima za postizanje boljih rezultata u izvozu.
Na kraju svečanosti, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je godišnje nagrade fabrici "Lafarž Srbija" iz Beočina i "Godvil apoteci" iz Subotice, a od poljoprivrednih kolektiva nagrađeno je preduzeće "Ćirić-Agro MĐŽ" iz Titela. Priznanje su dobili i najuspešniji pojedinci: Gojko Eremin, vlasnik "Agro-prometa" iz Bečeja i Ana Kunovac Ilić, direktor firme "Unimet" iz Kaća.

K. R.