Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se  sa zamenikom šefa Delegacije EU u Beogradu Oskarom Benediktom, saopšteno je u Ministarstvu.
Tom prilikom, ministar Nedimović je obavestio gospodina Benedikta da je poslednji od četiri uslova za odobrenje IPARD akreditacije adaptacija zgrade Uprave za agrarna plaćanja završena, kao i da je usled toga počela eksterna revizija od strane nadležnih organa Evropske komisije. Ministar Nedimović je istakao i da su načinjeni maksimalni napori u cilju otklanjanja svih blokirajućih faktora, zbog čega očekuje će do kraja godine biti raspisan i prvi poziv za sredstva iz IPARD fondova.
Gospodin Benedikt je izrazio veliko zadovoljstvo zbog postignutih rezultata na tom planu i ocenio da se saradnja s Ministarstvom  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odvija u dobrom pravcu.
Povodom uspostavljanja sistema rada Direkcije za nacionalne referentne laboratorije ministar Nedimović je izjavio da su na tom projektu takođe otklonjene sve prepreke za početak rada laboratorije za ispitivanje kvaliteta mleka i da se njeno otvaranje očekuje u decembru.