Zelena mreža Vojvodine 19. avgusta na Bio salašu Idei, koji se nalazi u ataru Temerina, organizuje Dan otvorene farme, prenosi portal Agrosmart. Ovaj salaš je vlasništvo mladog bračnog para Idei, Tatjane i Zoltana, koji se bave organskom proizvodnjom povrća, žitarica, mesa, a u ponudi imaju i prerađevine od organskih namirnica.
Biće to prilika za sve zainteresovane, koji žele da uživo vide kako izgleda proizvodnja na jednoj organskoj farmi, da se upoznaju s radom udruženja u okviru Ženske ruralne mreže, kao i sa udruženjima žena zlatiborskog kraja.
Za sve one koji nemaju sopstveni prevoz u planu je da se organizuje prevoz iz Novog Sada do salaša.
Dan otvorene farme je inače način kupovine koji je uobičajen u EU, SAD, Kanadi i drugim razvijenim državama, a podrazumeva da kupci sami na organskim farmama beru ili kupuju tek ubrano povrće i voće i na taj način dobijaju svežije, kvalitetnije i jeftinije organske proizvode.
Dan otvorene farme omogućiće posetiocima iz grada da na atraktivan način dođu do zdravstveno bezbedne hrane, ali i da nabave druge proizvode nastale u okviru ženskih udruženja okupljenih u Ženskoj ruralnoj mreži.
Na Danu otvorene farme posetioci će moći da kupe organsko povrće sa salaša, ali i proizvode nastale radom vrednih ruku iz trinaest ženskih udruženja iz Vojvodine. To su  pekmezi, ajvar, sok od paradajza, kompoti, med, tradicionalni  kolači i rukotvorine.
Posetioci manifestacije će takođe imati priliku da se upoznaju s radom tri ženska udruženja iz zlatiborskog kraja. To su "Organski plodovi" iz Arilja, Ženski centar "Užice" i Udruženje "Sačuvajmo selo" iz Priboja.