Ministar poljoprivrede Republike Srbije Goran Knežević i ministar poljoprivrede Ruske Federacije Nikolaj Fedorov potpisali su u Moskvi Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti modernizacije agroindustrijskog kompleksa, objavljeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede.
Nakon potpisivanja, ministar Knežević je izjavio da su ruski investitori zainteresovani za ulaganje u poljoprivredu Srbije i za plasiranje srpskih proizvoda na rusko tržište, naročito smrznutog voća, povrća i proizvoda konditorske industrije.
Memorandum, potpisan na osnovu zajedničke težnje ka proširenju saradnje Srbije i Rusije, značajno će unaprediti partnerstvo dveju zemalja u oblasti inovacija i modernizacije agroindustrijskog kompleksa. Ovim dokumentom se omogućava razmena inovacionih tehnologija, iskustava i metoda poljoprivredne delatnosti, saradnja u oblasti stočarstva i ratarstva kao i saradnja Srbije i Rusije prilikom nastupa na tržištima trećih zemalja. Takođe, doprineće se realizaciji zajedničkih naučnoistraživačkih projekata usmerenih ka primeni novih metoda u agrotehnici i stočarstvu, a radiće se i na razvijanju agrarnih tehnologija koje čuvaju životnu sredinu.