Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predložilo je Vladi Republike Srbije da se produži važenje Uredbe po kojoj je poljoprivrednicima omogućena kupovina regresiranog dizel goriva.
Prema predlogu ministarstva o kojem će Vlada odlučivati u petak, poljoprivrednici će regresirano gorivo moći da kupuju na NIS-ovim pumpama do 30. 11. 2012. godine, odnosno 15 dana duže nego što je bilo predviđeno važećom uredbom.
Da podsetimo, poljoprivrednicima je na raspolaganju 40 litara goriva po hektaru prijavljenog obradivog poljoprivrednog zemljišta, koje se kupuje po važećim maloprodajnim cenama na NIS-ovim pumpama a koje se kasnije regresira.
Apelujemo na poljoprivredne proizvođače da tokom kupovine goriva obrate pažnju na tačan broj registrovanog poljoprivrednog gazdinstva koje se upisuje na fiskalni račun prilikom kupovine kao i da se pre kupovine raspitaju o važećoj maloprodajnoj ceni jer cene goriva nisu iste u svim maloprodajnim objektima distributera.
Spisak maloprodajnih objekata ovlašćenog distributera možete viditi na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede www.mpt.gov.rs.