Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić, zajedno s predstavnicima Saveza udruženja poljoprivrednika svih grana poljoprivredne proizvodnje, asocijacije "Banatski paori" i Kluba 100P plus, održao je konferenciju za novinare na kojoj su izneti stavovi  o tri najaktulenija problema za primarne proizvođače.
Predstavnici udruženja traže da se javna rasprava o Nacrtu zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju produži do 15. decembra. Uz napomenu da nisu učestvovali u njegovom kreiranju, osnovna zamerka je što Nacrtom nije predviđeno dugoročno i stabilno subvencionisanje, nego je ostavljeno ministru da određuje prioritete.
Agrarni buxet za narednu godinu je nejasno definisan, jer se podaci Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva finansija ne poklapaju. U svakom slučaju figurira suma od nepunih 41 milijardu dinara, što nije pomak u odnosu na ovu godinu, kako je obećano, i poljoprivrednici ne prihvataju mogućnost da im se subvencije po hektaru smanje u odnosu na dosadašnje.
Novinarima je saopšteno da je na reakciju udruženja poljoprivrednika iz sporazuma potpisanog između Vlade Republie Srbije i arapskih invstitora izuzeto državno poljoprivredno zemljište koje su koristili kombinati u stečaju.
A.I.