Radna grupa za izradu Nacrta zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju završila je 25. oktobra svoj rad na izradi radnog teksta najavljivanog Zakona koji će omogućiti svim poljoprivrednicima da dugoročno planiraju svoj posao i da znaju kakav ih nivo i vrsta podsticaja očekuje na duži vremenski period, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrtede, sumarstva i vodoprivrede.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede poziva, da se u što većem broju odazovu svi predstavnici stručne javnosti, organa i organizacija, poslovnih udruženja, privrednih subjekata, međunarodnih organizacija kao i sva druga zainteresovana lica i da učestvuju u Javnoj raspravi o Nacrtu zakona kako bi unapredili visok potencijal ove privredne grane.
Cilj ministarstva je stabilnan agrarni sistem u društvu, pronalaženje inostranih strateških partnera za investicije kao i partnerstvo svih poljoprivrednih proizvođača sa državom.
Primedbe, predlozi i sugestije potrebno je dostaviti do 16. novembra 2012. godine,  putem obrasca koji se preuzima sa sajta ministarstva www.minpolj.gov.rs, i šalje na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd.
Program Javne rasprave, Nacrt zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju kao i obrazac za komentare mogu se preuzeti sa zvaničnog sajta Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.