Nova serija kombajna Deutz-Fahr C6000 predstavljena je na međunarodnoj konferenciji na kojoj je učestvovalo više od 60 novinara iz cele Evrope. Konferencija je održana poslednjeg dana juna i prvog dana jula u Osijeku, a u Bošnajcima, koji se nalaze u blizini Županje, na parcelama u žetvi su prikazane karakteristike novog modela iz serje C6205TS. U Županji se nalazi i fabrika "Same Deutz-Fahr žetelice" gde se proizvode svi modeli kombajna Deutz-Fahr.
Generalno, novu seriju kombajna karakteriše bunker za zrno zapremine 7.000 litara, a u sve modele su ugrađeni motori Deutz koji zadovoljavaju standard emisije izduvnih gasova Tier4 Final. Šestocilindrični motori Deutz radne zapremine 6,1 litara obezbeđuju nominalnih 230 i maksimalnih 250 konjskih snaga.
Potpuna novina je i EVO II COMMANDER kabina koja zadovoljava visoke ergonomske standarde, a svim funkcijama se upravlja iz kabine. Kontrole kretanja i osnovnih funkcija kombajna obavljaju se preko nove džojstik palice.
Kombajni su namenjeni za rad s hederima radnih zahvata 4,20, 4,80, 5,40 i 6,30 metara.
Vršidbena komora je tangencijalna, s petosekcijskim slamotresima. Izvršaj zrna se obavlja bubnjem prečnika 600 milimetara, na koji se naslanja biter, a kao opcija u ponudi je i turboseparator koji u radu može i potpuno da se isključi.
Više informacija o novim modelima kombajna Deutz-Fahr serije C6000 biće objavljeno u listu "Poljoprivrednik", broj 2566.

M. A.