Saradnja na zajedničkim projektima i izlazak na treća tržišta  tema je panela o kojoj su na Sajmu Expo 2015 u Milanu razgovarali privrednici iz Srbije i predstavnici kompanija poljoprivrednog sektora iz Italije. Predsednik PKS Marko Čadež ocenio je da je za privrednike značajno da učestvuju na sajmovima poput Expa u Milanu jer imaju B2B razgovore s poslovnim partnerima na jednom mestu.
 - Razgovarali smo o investicijama i potencijalnom dolasku velikih italijanskih firmi u Srbiju. Nezaobilazna tema bila je i kooperacija manjih kompanija, ali i zajednički projekti i izlazak na treća tržišta kao što su  Azija, Rusija ili EU, rekao je Čadež.
 Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić smatra da najava novih investicija u oblasti poljoprivrede ohrabruje i da je to potvrda da je u Srbiji stvoren novi, povoljniji privredni ambijent.
 Ministar privrede Željko Sertić poručuje da je prvi najvažniji zadatak srpske vlade promena poslovnog ambijenta.
 - Želimo da se osećate sigurno, da zaradite novac, da deo sredstava ostavite u našoj zemlji, a da ostalim raspolažete na najbolji način, rekao je ministar Sertić inostranim privrednicima
Na panelu na kojem je uz srpske predstavnike učestvovalo i oko 50 privrednika iz Srbije i više od 100 predstavnika inostranih kompanija iz oblasti poljoprivrede u fokusu su bile prehrambrena industrija, organska hrana i potencijali za saradnju na tom polju, saopštio je PKS.