Gradska uprava Velikog Gradišta podseća da je početak maja tradicionalno,  već dvanaestu godinu za redom vreme organizovanja Festivala cveća i meda. U nedelju i ponedeljak, 3. i 4. maja, selo Kusiće i trg u Velikom Gradištu biće prava oaza cveća i zelenila. Svojevrsni sajam cvećarstva okuplja izlagače iz čitave Srbije, a pridružuju im se i vrsni proizvođači pčelinjih proizvoda. Na ulicama će se naći baštensko cveće, rasadni i dekorativni materijal i ukrasno bilje, kao i proizvodi za negu i održavanje svih cvetnih vrsta.
Ovo je idealna prilika za izlagače da se sretnu i razmene iskustva o gajenju cveća i pravilnom održavanju, dok će posetioci, uživajući u nesvakidašnjem cvetnom prizoru, čuti korisne savete iz prve ruke. Sajam će oba dana pratiti bogat kulturno-umetnički program s početkom u 11 časova.
Ova dugogodišnja i veoma uspešna manifestacija, u kojoj iz godine u godinu učestvuje sve više izlagača, ima za cilj da poveže sve ljubitelje cveća i meda i obeleži početak turističke sezone i kulturnog leta na jedinstven način.