Na lokaciji zemljoradničke zadruge u Sinoševiću, na površini od blizu dva hektara uređen je prostor za veleprodaju jagoda. Pijaca je spremna i pre početka sezone jagoda 1. maja, a njeno korišćenje je besplatno. Proizvođači su do sada jagode prodavali, odnosno kamione i prikolice s gajbama postavljali neposredno uz regionalni put prema Ceru. Imajući u vidu prometnost saobraćajnice i nepostojanje uslova za izlaganje robe, dogovoreno je da se veleprodaja jagoda obavlja na bezbednom i sigurnom prostoru, a kao najbolje rešenje odabrana je lokacija zemljoradničke zadruge u Volujcu, navodi se na sajtu grada Šapca.
- Šabački kraj se u Srbiji ističe po proizvodnji jagode. Neophodno je da proizvođačima obezbedimo sve uslove, između ostalog i za trgovinu, koja se do sada odvijala na putevima. Uredili smo prostor za tu namenu, tako da je sada sve organizovano i koncentrisano u jednoj tački. To će uticati i na to da cena jagode bude povoljnija. Na 1.000 hektara pod jagodom tokom dva meseca u šabačkom kraju obrne se više od 10 miliona evra, što pokazuje da je ovo dobar biznis. Novom lokalnom poljoprivrednom politikom podstaći ćemo proizvodnju jagode, ali i jednogodišnjih, dvogodišnjih i trogodišnjih biljaka, s idejom da našim građanima ponudimo najizvodljivije zapošljavanje u ovom trenutku. Nema bržeg zapošljavanja nego u poljoprivredi, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Od prodaje jagode na jednom i uređenom mestu, proizvođači u Pocerini, osim boljih uslova za trgovinu, očekuju povoljniju cenu i izvesniji plasman na tržištu. Ekspanzija u gajenju jagode počela je 2004. godine, kada je grad Šabac kao meru podrške poljoprivrednoj proizvodnji uveo subvencije za bušenje dubinskih bunara. Do sada je iskopano 260 bunara, a od početka ove godine podneto je 17 zahteva. Prosečna zarada po hektaru kreće se od 10.000 do 15.000 evra, u zavisnosti od toga kako se jagoda tretira, gaji, čuva, kakve su vremenske prilike... Proizvođači jagode u sezoni maj-jun zarade oko 12 miliona evra.
Kada počne sezona branja jagode, na 1.000 hektara u šabačkom kraju uposli se od 5.000 do 10.000 ljudi. Minimum pet ljudi na jednom hektaru bere, pakuje, prevozi, objavljeno je na sajtu 28. aprila.