Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede dodelio je 23. aprila 79 ugovora za nabavku staklenika i plastenika, tovne teladi i protivgradnih mreža ukupne vrednosti oko 93 miliona dinara. U okviru prolećnog ciklusa, za nabavku staklenika i plastenika odobreno je 35 kredita u vrednosti od 32 miliona dinara, za nabavku tovne teladi 25 kredita vrednih preko 30 miliona dinara, a za podizanje protivgradnih mreža odobreno je 19 kredita u vrednosti preko 30 miliona dinara, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.
Poljoprivrednicima je ugovore uručio direktor Fonda Jožef Sabo, a uručenju ugovora prisustvovao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški i tom prilikom podsetio da poljoprivrednici kojima su odobreni krediti Fonda mogu da konkurišu kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i obezbede do 50 odsto svojih ulaganja kao bespovratna sredstva, te da ih iskoriste za prevremenu otplatu kredita.
- Time se vojvođanskim poljoprivrednicima omogućava da krediti koje su uzeli od Fonda budu duplo manji nego što su planirali, a Fondu se pruža mogućnost da na jesen još jednom objavi nove kreditne linije, kazao je potpredsednik Bogaroški i dodao da bi na taj način Fond u toku ove kalendarske godine mogao da iskoristi između 75 i 110 miliona dinara.
Inače, Fond je od osnivanja do sada plasirao preko 3.000 kredita u vrednosti od 32 miliona evra. Za ovogodišnjih pet prolećnih kreditnih linija, interesovanje su pokazala 523 korisnika, a traženo je više od 627 miliona dinara.