U subotu je simboličnim isključivanjem svetla na jedan sat održana još jedna manifestacija "Sat za našu planetu" čiji je cilj da na simboličan način skrene pažnju čovečanstva na opasnost od klimatskih promena. Akcija čiji je organizator WWF - Svetski fond za prirodu u svetu, održava se već devet godina, a u Srbiji je obeležena sedmi put. Učestvovala je 91 opština iz Srbije, a broj zemalja koje su se priključile akciji dostigao je rekordnih 172, uključujući i one najpogođenije klimatskim promenama poput Filipina, Maldiva i Madagaskara. Takođe i zemlje u kojima je emisija ugljen-dioksida najviša poput Kine, Brazila i SAD-a.
Na centralnom događaju u Beogradu, na Trgu Republike, organizovana je izložba u mraku pod nazivom "Isključi svetlo, osvetli problem", a nastupio je i dečji hor RTS-a Kolibri. Posetioci su mogli okretanjem pedala na stacionarnim biciklima da "osvetle problem" i vide panele na kojima su prikazani problemi uzrokovani klimatskim promenama. Uz pomoć UG "Ulice za bicikliste", organizovana je i spora biciklistička trka.
Održivi transport bio je centralna tema i u Novom Sadu, gde je organizovana vožnja biciklom od Limanskog parka do Trga Slobode, na kom se odvijala centralna manifestacija. Građani su se uz akustične bendove, recitale i modnu reviju pridružili akciji i u Nišu na Niškom keju.
U znak podrške ovoj akciji isključena je rasveta na brojnim zgradama i znamenitostima u Beogradu, poput Starog dvora, Skupštine i Vlade Srbije, Kalemegdanske tvrđave, Trga Republike, Hrama Svetog Save, Tornja na Avali... U Novom Sadu, ukrasna rasveta je isključena na zgradi Srpskog narodnog pozorišta, Petrovaradinskoj tvrđavi, Novosadskom univerzitetu, mostu Duga i drugim zdanjima, a u Nišu na Narodnom pozorištu, Tvrđavi, trgovima i drugim objektima.
Bez svetla su ostali Ajfelov toranj u Parizu, Golden gejt most u San Francisku, Akropolj u Atini, dvorac u Edinburgu i mnoge druge svetske znamenitosti.