Na teritoriji grada Sombora, koji obuhvata katastarske opštine Sombor, Kljajićevo, Čonoplja, Rastina i Riđica, počelo je uređenje kanalske mreže a u cilju odvodnjavanja viška vode s poljoprivrednog zemljišta.
Kako je objavljeno na zvaničnom internet portalu grada Sombora, projekat obuhvata radove na kanalskoj mreži dužine od 59 kilometara. Ukupna vrednost radova iznosi 37,481 milion dinara, od kojih je 60 odsto, odnosno 22,489 miliona dinara obezbedio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a 40 odsto ili 14,992 miliona dinara grad Sombor sredstvima ostvarenim od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.
Projekat uređenja kanalske mreže je od velikog značaja za stanovnike ovog područja. Poboljšaće uslove života, a rešiće i probleme zaštite od poplava i podzemnih voda. Pogotovo je značajan za meštane Kljajićeva, jer izmuljavanjem kanal 300, koji im godinama pravi probleme, saniranjem objekata na kanalu u samom naselju, košenjem trave i rastinja uzvodno i nizvodno od sela trebalo bi da budu okončani problemi koje su im stvarale podzemne vode.