Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i reciklažne industrije potpisali su juče ugovore o isplati sredstava za prerađeni otpad u poslednjem kvartalu prošle godine.
Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović rekla je da su ukupne obaveze prema reciklerima u prošloj godini 1,9 milijardi dinara i da su praktično potpisani ugovori za isplatu koja je predviđena za poslednji kvartal 2014. godine.
Državna sekretarka Božović rekla je da je dobro što je država uspela da obezbedi sredstva kako bi recikleri mogli da funkcionišu, ali da ima još dosta obaveza kada je u pitanju ta oblast. Za 10 do 15 dana očekuje se raspisivanje javnog konkursa za sredstva koja su namenjena u ovoj godini.
- Potpiivanjem ugovora za poslednji kvartal 2014. godine sve obaveze prema reciklažnoj industriji su ispunjene, rekla je sekretarka Božović, podsetivši da je reciklažna industrija veliki sistem u kome radi 10.000 ljudi, te je za njih to veoma važno, kako bi mogli normalno da funkcionišu, navodi se u saopštenju Ministarstva oljoprivrede i zaštite životne sredine.