Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i dnevni list "Privredni pregled" pozivaju kompanije da učestvuju u jedanaestoj akciji "Najbolje iz Srbije" u kojoj se biraju najuspešniji robni i korporativni brendovi na srpskom tržištu.
Konkurs je otvoren do 7. aprila 2015, a u akciji mogu da učestvuju sva preduzeća koja posluju u Srbiji, konkurišući za priznanje u određenim kategorijama, zavisno od delatnosti, porekla preduzeća i brenda.
Cilj "Najbolje iz Srbije" je da podstiče stvaranje kvalitetnih srpskih proizvoda i promoviše najbolje brendove, jača njihovu tržišnu poziciju i uliva poverenje potrošačima i partnerima u zemlji i inostranstvu.
Priznanje "Najbolje iz Srbije" za 2014. godinu dodeljuje se u 24 kategorije. Izborom najboljih brendova promovišu se vrednosti domaće privrede i tržišnog načina razmišljanja, jača konkurentnost, poboljšava pozicija i percepcija proizvoda iz Srbije. Jaki i afirmisani brendovi su karakteristika jakih privreda.
Prijavljeni će biti rangirani prema kriterijumima utvrđenim metodologijom izbora "Najbolje iz Srbije 2014" - na osnovu rezultata glasanja potrošača i stručne javnosti, tržišno-finansijskih parametara i ocena stručnog žirija.
Upitnik za prijavljivanje i detaljnije informacije o metodologiji, kriterijumima izbora, žiriju i nagradama dostupni su na sajtu www.najboljeizsrbije.rs. Učešće u akciji je besplatno.
Pobednici, koji će biti proglašeni krajem maja 2015, dobijaju pravo da koriste znak akcije kao simbol kvaliteta i poverenja potrošača i poslovnih partnera.
Kao i prethodnih godina, Ministarstvo će u saradnji s najvećim trgovinskim lancima za dobitnike organizovati "Top korner".