Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković je 17. marta sa saradnicima posetila Severnobanatski okrug i prisustvovala Sednici Saveta upravnog okruga u Kikindi na kojoj su bili predsednici šest opština, poljoprivredni proizvođači i organizacije sa teritorije okruga. Prisutne je podsetila na mere štednje koje se sprovode i za koje se očekuje da će sledeće godine doneti ekonomski boljitak i da politika Vlade RS predviđa povećanje, posebno stočarske proizvodnje, saopštilo je Ministarstvo.
- Ovaj sektor svi zajedno možemo učiniti perspektivnim i ekonomski rentabilnim, posebno sa dve nove mere, podsticajima za priplodne krave i za tov jaradi. Moramo svi zajedno da se udružimo kako bismo proizveli bezbednu hranu, jer je prehrambena sigurnost jedne zemlje jednaka političkoj sugurnosti, rekla je ministarka Bogosavljević Bošković i dodala da će mala poljoprivredna gazdinstva biti subvencionisana sredstvima IPARD fondova kako bi uvećala svoju proizvodnju.
U Svečanoj sali opštine Kikinda predstavljen je sistem za navodnjavanje Novi Kneževac – Čoka, koji će imati i funkciju odvodnjavanja, a potom je ministarka Bogosavljević Bošković obišla i voćnjake porodica Pavlović, Simović, Avakumović i Jevđić u selu Nakovo.