NIS i ove sezone obezbeđuje niže cene goriva za poljoprivrednike. Uz NIS Agro karticu, registrovana poljoprivredna gazdinstva ostvaruju popust od pet dinara po litru evro dizela, tri dinara po litru za gasno ulje 0,1, kao i sedam dinara po litru za ultra D, aditivirani premijum evro dizel, navodi se u saopštenju ove naftne industrije. Kao značajan podsticaj i meru olakšice kupovine neophodnog resursa za rad poljoprivrednika, NIS na ovaj način podržava poljoprivredu kao životno važnu granu ekonomije u Srbiji.
Goriva visokog kvaliteta proizvedena u domaćoj rafineriji i kontrolisana u akreditovanoj laboratoriji dostupna su na najvećoj maloprodajnoj mreži u Srbiji - na više od 320 NIS-ovih benzinskih stanica raspoređenih na svim važnim putnim pravcima, u gradovima, ali i selima, što posebno pogoduje poljoprivrednim proizvođačima.
Osim dizel goriva evro pet kvaliteta, uz NIS Agro karticu poljoprivrednici ostvaruju popust od 15 odsto na asortiman "nisotek" ulja i maziva, kao i na odabranu robu široke potrošnje.
U Naftnoj industriji Srbije kažu da su poljoprivrednici prepoznali prednosti Agro kartice tako da se ovom programu od polovine 2013. godine priključilo više od 90.000 poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji. Izdavanje kartice je besplatno, a procedura jednostavna. Popunjen zahtev za izdavanje kartice i dokumentacija (potvrda o aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava za tekuću kalendarsku godinu i fotokopija važeće lične karte) predaje se na benzinskim stanicama NIS-a, ili šalje običnom poštom na adresu: NIS a.d. Novi Sad, "Call Center", Kartica za poljoprivrednike, Narodnog fronta 12, 21000 Novi Sad.
Kartica se aktivira najkasnije u roku od 14 radnih dana.
Detaljnije informacije o izdavanju i korišćenju NIS Agro kartice su dostupne na potrošačkom sajtu NIS Petrola http://www.nispetrol.rs kao i putem besplatnog poziva na broj kol centra NIS-a 08 0000 8888.