Svetski fond za prirodu WWF će sutra u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu organizovati konferenciju za medije na kojoj će najaviti najveću globalnu volontersku akciju "Sat za našu planetu".
Ovogodišnja akcija "Sat za naš planetu" održaće se 28. maja u 20.30 i tim povodom svi građani su pozvani da na sat vremena isključe svetla. Time će na simboličan način pomoći podizanju svesti o važnosti očuvanja životne sredine. Akcija se u Srbiji održava sedmi put, a deveti put u svetu, a prethode joj brojne aktivnosti stručnjaka i volontera na terenu kojima se animira javnost da povede više računa o očuvanju životne sredine. Inače, podržalo ju je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, gradske uprave Beograda i Novog Sada, kao i brojne organizacije civilnog društva, kompanije, škole i pojedinci.
Na konferenciji će govoriti Duška Dimović, direktorka WWF programa u Srbiji, Jasmina Madžgalj, zamenik sekretara za zaštitu životne sredine grada Beograda i Milica Stefanović iz Coca Cola sistema.

A. M.