* Cilj je uspostavljanje dinamične ruralne sredine u kojoj žene i mladi aktivno učestvuju u kreiranju održive budućnosti i imaju jednake mogućnosti kao i muškarci
 
U Novom Sadu je nedavno potpisan sporazum o formiranju Ženske ruralne mreže Vojvodine. Inicijatori osnivanja mreže su organizacije civilnog društva, a njeno formiranje usledilo je nakon nekoliko sastanaka koji su održani u Tavankutu, Srpskom Itebeju i na Banstolu. Tokom ovih sastanaka zaključeno je da je stvaranje mreže neophodno zbog jačeg, udruženog delovanja i unapređenja položaja žena i mladih u ruralnoj sredini Vojvodine.
Vizija osnivača mreže je uspostavljanje dinamične ruralne sredine u Vojvodini, u kojoj i žene i mladi aktivno učestvuju u kreiranju održive budućnosti i imaju jednake mogućnosti kao i muškarci. Mreža će zastupati interese žena u selima Vojvodine, i to u svim segmentima koji se tiču poboljšanja uslova njihovog života, ali i života mladih i kreiranja boljeg okruženja za njihov rad i život.
Sporazum o formiranju Ženske ruralne mreže Vojvodine potpisalo je 14 organizacija iz Vojvodine: Zelena mreža Vojvodine iz Novog Sada, Udruženje "Podunav" iz Bačkog Monoštora, Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo "Matija Gubec" iz Tavankuta, Udruženje "Udahni život" iz Stanišića, Udruženje "Gakovčanka" iz Gakova, Udruženje "Višnja" iz Grgurevaca, Udruženje "Staza zdravlja" iz Grgurevaca, Udruženje "Banstolka" iz Banstola, Udruženje "Krčedinke" iz Krčedina, Udruženje "Sremački talas" iz Jaska, Klub žena "Belo Blato" iz Belog Blata, Klub žena "Vredne ruke" iz Srpskog Itebeja, Udruženje "Banaćanke Torak" iz Torka i Udruženje "Žad" iz Zrenjanina.
Formiranje Ženske ruralne mreže pomogao je Resursni centar građanskih inicijativa TACSO, Srbija.
Aleksandra Milić
 
28. Oktobar 2016.
 
 
Projekat sufinansiran iz budžeta Republike Srbije-Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.