Milanu Katiću, pasioniranom odgajvaču konja iz Farkaždina, ove godine se posrećilo, dobio je Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma s titulom apsolutnog šampiona. Za ovo priznanje zaslužan je njegov ljubimac, priplodni pastuv lipicanske rase 79 Conversano Drava XIV . 
Nagrađeni pastuv sada ima šest godina, a Katić ga je kupio na argeli "Karađorđevo" kao dvogodišnjaka. Ima 38 ždrebadi i 10 ždrebnih kobila, a njegov vlasnik kaže da očekuje da će tokom eksploatacije iza sebe ostaviti oko 300 potomaka.
Katić ima svoje poljoprivredno gazdinstvo, po struci je veterinar, što je možda i doprinelo da odgaji šampiona. Konjarstvom se bavi od 2001. godine, u štali ima 11 odraslih konja - četiri pastuva i sedam kobila, kao i dva ždrebeta. Kaže da su njegovi konji veoma traženi i da ne može da ih proizvede koliko može da ih proda. 
Qubav prema konjima Katić je preneo i na svoje troje dece. Najmlađa Nikolina ima 10 godina i zadužena je, kako kaže, za skidanje kajasa. Sin Radoslav voli da poji, čisti i timari konje, a najstarija Anastasija, koja ima 15 godina, najviše radi s ovim plemenitim životinjama, čija lepota pleni i one koji gotovo ništa ne znaju o konjima.