Poljoprivredno gazdinstvo Alberta Varge "Varga farma" iz Doroslova 11 godina učestvuje na Novosadskom sajmu. Izlaže samo neraste koji svake godine budu visoko ocenjeni, najčešće elitom. Ove godine prikazao je ukupno šest priplodnjaka rasa pijetren, veliki jorkšir, durok i landras i osvojio četiri pehara Novosadskog sajma.
- Na Sajam ne izvodim krmače, nazimice i prasad, jer je to mnogo složeniji posao. Izbor grla i njihova priprema za izložbu iziskuju mnogo truda i rada. To čine oni koji žele da osvoje šampionsko priznanje, a ja za to nemam ambicije. Za mene je važno da budem prisutan na Sajmu, da moji nerosti budu ocenjeni i da potencijalni kupci saznaju za moje gazdinstvo. Gotovo sve neraste koje izvedem na izložbu na Sajmu i prodam.
Kapacitet "Varga farme" je 55-60 krmača sve četiri rase. Osim gajenja u čistoj rasi, Albert radi i meleženje. Za dobijanje mladih nerasta F1 generacije ukršta rase durok i pijetrena, a za nazimice F1 generacije ukršta jorkšira i landrasa. Oko 20 odsto proizvedenih grla prodaje kao priplodni materijal, a ostala idu za tov. 
- Da bi nerast bio ocenjen elitom, veoma je važno da se ulaže u genetsko unapređenje. Svakih godinu, godinu i po dana uvozim mlade priplodnjake čistih rasa iz Austrije. Takođe, mora se voditi računa i o kvalitetu hrane. Sve komponente, osim mineralno-vitaminskih dodataka, obezbeđujem na sopstvenom imanju, a imam i mešaonu u kojoj pripremam odgovarajuće smeše za pojedine kategorije. I naravno, treba uložiti puno rada, a to može samo onaj koji voli posao kojim se bavi, kaže Albert uz napomenu da su uslovi rada u svinjarstvu loši, nestabilno je tržište,  cene variraju, a subvencije koje daje država uglavnom kasne.
Ipak, zahvaljujući kvalitetnoj proizvodnji Varga nema problema s plasmanom ni priplodnog ni tovnog materijala. Ima stalnog kupca iz Surčina koji preuzima njegove tovljenike. Trenutna cena je 145-150 dinara po kilogramu žive vage, plus PDV, ali, kako kaže, za tovljenike koji nisu iz farmskog uzgoja otkupljivači plaćaju 130 dinara.