Kompanija "Delta agrar" je u više proizvodnji u stočarstvu postavila repere uspešnog poslovanja koje retko ko može da dosegne, ne samo u našoj zemlji nego i u svetu. Na Novosadskom poljoprivrednom sajmu, ova kompanija je dobila dva velika šampionska pehara s titulom apsolutnog šampiona, i to u govedarstvu za izložena grla holštajn-frizijske rase, kao i u svinjarstvu za izložene neraste durok, nazimice F1, krmaču sa prasadima i tovne svinje.
- Kada je u pitanju svinjarstvo, ovu proizvodnju organizujemo na pet farmi, od kojih je jedna, koja se nalazi u Vladimirovcu, renovirana i tom prilikom je njen kapacitet sa 700 povećan na 2.200 krmača. Po proizvodnim parametrima, ova farma se ubraja u jednu od najboljih u Evropi, jer krmače po svakom prasenju imaju 19 živorođene prasadi, ističe dr Zoran Uzelac, direktor sektora stočarstvo u "Delta agraru".
Za postizanje ovakvih rezultata, kako je naglasio, neophodni su pre svega dobra genetika, stalni uvoz novih grla i kontinuirana selekcija.
- Genetiku uvozimo iz Danske, sa najboljih farmi koje postoje u ovoj državi čuvenoj po svinjarstvu. Na našim farmama potom proizvodimo priplodne nazimice i neraste za svoje potrebe, ali i prodaju, pa mogu da ih nabave i mali proizvođači, tako da i oni imaju priliku da dođu do odlične genetike i na svojim imanjima ostvare slične rezultate kakve imamo i mi, objašnjava Uzelac.
Napominje i da "Delta agrar" ima potpuno razvijen proizvodni sistem, stabilnu poziciju na tržištu, kao i visokoobrazovani stručni kadar, koji čini 50 inženjera i veterinara na ukupno 11 stočarskih farmi. Smatra da, zahvaljujući tome, njihovu poziciju na tržištu niko ne može da ugrozi, pa se ne boje konkurencije iz inostranstva koja će se uskoro, kako je najavljeno, pojaviti na našem tržištu. Ovaj stručnjak tvrdi da je zdrava konkurencija čak poželjna i dobrodošla.