* U Srbiji ima između 150.000 i 170.000 traktora bez zaštitne strukture, od čega ih je najmanje u Vojvodini, između 10 i 20 odsto, a ostatak je u Mačvi i centralnoj Srbiji
 
I tokom ovogodišnjeg Poljoprivrednog sajma Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, a u saradnji s novosadskim Poljoprivrednim fakultetom, odnosno Departmanom za poljoprivrednu tehniku, to jest Laboratorijom za ispitivanje traktora prema pravilima OECD-a, tradicionalno je organizovalo tribinu na temu bezbednog učešća poljoprivredne mehanizacije u saobraćaju, koja je održana u Master centru Novosadskog sajma 15. maja. 
U skladu s nazivom tribine, veliki deo skupa posvećen je bezbednosti na koju, kako su potvrdila iskustva iz prakse, veliki uticaj imaju zaštitne strukture na traktorima, zaštitni ram i kabina.  Prof. dr Mirko Simikić s Poljoprivednog fakulteta podsetio je prisutne na regulativu koja upućuje da na novoproizvedenim traktorima vrste T, koji se prvi put registruju u Republici Srbiji nakon 1. januara 2017, moraju biti ugrađene zaštitne strukture proizvedene prema zahtevima direktive Evropske unije 2009/75 ili 2009/57, odsnosno uredbi EU 167/2013 i 1322/2014, to jest u skladu s odgovarajućim OECD zahtevima. Po istim direktivama i uredbama, kao i odgovarajućim OECD kodovima, mora biti izrađena i bezbednosna kabina, ili ram koji se naknadno ugrađuje na ove traktore. O zadovoljavanju ovih zahteva za zaštitnu strukturu odgovarajuće uverenje izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja. 
U javnosti je mnogo aktuelnija tema u vezi  sa zaštitnim strukturama kada su u pitanju traktori koji su prvi put proizvedeni i registrovani nakon 1. januara 1983. Naime, i ovi traktori će od 1. januara 2022. morati da imaju ugrađenu zaštitnu strukturu proizvedenu u skladu s uredbom, odnosno direktivom Evropske unije. Cilj posedavanja zaštitne strukture na traktorima je jasan, a ima svrhu da zaštiti vozača od povreda u slučaju da se traktor prevrne. Traktor koji poseduje bezbednosnu kabinu ili ram i koji je proizveden ili prvi put registrovan pre 4. maja 2013. ne mora posedovati uverenje Agencije za bezbednost saobraćaja. 
Iako se 1. januar 2022. čini daleko, a traktori koji nemaju zaštitnu strukturu, ram ili kabinu moraće to da promene, nameće se pitanje kako će poljoprivrednici prevazići ovaj problem. Da ovaj problem ima značajan broj vlasnika traktora govori i podatak, kako je istakao Simikić, da u Srbiji ima između 150.000 i 170.000 traktora bez zaštitne strukture. Od toga ih je najmanje u Vojvodini, između 10 i 20 odsto, a ostatak je u Mačvi i centralnoj Srbiji. 
Poljoprivrednici se pitaju i koji ram mogu ugraditi a da zadovolji sve zahteve. Ispitivanje zaštitnih ramova se obavlja u Laboratoriji za ispitivanje traktora prema pravilima OECD-a. Do sada ateste za zaštitni ram ima pet proizvođača u Srbiji, ali ovim problem nije rešen. Naime, ovi proizvođači su dobili ateste za zaštitni ram koji je predviđen za ugradnju na modelima starih IMT traktora, a po sadašnjim saznanjima, proizvođačima nije u interesu da proizvode zaštitne strukture za traktore "ursus", "torpedo", "zetor", MTZ... pa se postavlja pitanje šta će biti s ovim traktorima i da li je njihova sudbina staro gvožđe.
Simikić je najavio i početak kontrole saobraznosti vozila kategorije R koja će se obavljati po sličnom principu kao i ona za traktore, a koju će raditi Laboratorija za ispitivanje traktora prema pravilima OECD-a. Laboratorija će, kao i do sada, za novouvezene traktore raditi izveštaj za prikolice na osnovu kojeg će Agencija za bezbednost saobraćaja izdavati ogovarajuće potvrde. 
Na  tribini se govorilo i o tehničkim pregledima traktora i poljoprivrednim mašinama. Jasno je da agencije koje obavljaju tehničke preglede ovih vozila rade po sopstvenim nahođenjima, koja se međusobno razlikuju, a koja nisu u potpunosti u skladu s odgovarajućim pravilnikom. Na tribini se moglo čuti i da se intenzivno radi na tome da tehnički pregledi kontrolu vozila obavljaju po istim principima. 
S druge strane, kako je rekao Goran Aničić, i poljoprivrednici se ne odlučuju da u skladu s propisima urade tehnički pregled jednom godišnje, iako bi to trebalo da se radi. Tehnički pregled traktora se najčešće  radi pri promeni vlasnika, kako bi se uradila nova saobraćajna dozvola. Aničić je učesnike tribine podsetio i na to da oprema koja je ugrađena u traktore mora da zadovolji određene standarde, te se ne preporučuje  kupovina opreme na pijacama i vašarima, s obzirom na to da se ne zna njeno poreklo, kao ni to da li ispunjava određeni standard. 
 Podsetimo da se najveća prašina u javnosti oko tehničkih pregleda traktora digla početkom proleća, kada je u skladu s prvobitnim odlukama Zakona o bezbednosti saobraćaja bila predviđena registracija traktora svake godine. Kako je ova odluka preinačena, odnosno registracija za ova vozila je trajna, tako se situacija stišala.