* Model univerzalnog traktora Farmall 75A najsnažniji je predstavnik serije, u kojoj su još i modeli s nominalnih 55, odnosno 65 konjskih snaga
* Transmisija ActiveDrive8, uz multifunkcionalni kontroler, glavni je adut traktora Case IH Maxxum 145


Sredinom septembra su nadomak Beča, u okviru Izbora za "Traktor godine 2019", testirani Case IH traktori. Kompanija Case IH ovih godina u takmičenju učestvuje sa dva kandidata, Farmall 75A, u kategoriji najbolji univerzalni traktor, i Maxxum 145 Multicontroller, za najbolji u kategoriji ratarskih traktora. Iako su različiti po snazi, gabaritima i karakteristikama, za oba finalista, u svojim kategorijama, bez zadrške se može reći da imaju veliki komfor, jednostavni su za korišćenje i imaju odlične manevarske karakteristike.

Case IH Farmall 75A jednostavan i okretan

Model univerzalnog traktora Farmall 75A najsnažniji je predstavnik serije, u kojoj su još i modeli s nominalnih 55, odnosno 65 konjskih snaga. Traktori Farmall serije korisnicima se isporučuju u različitim nivoima opreme, a kandidat Farmall 75, u trci za cenjeno priznanje, predstavio se u najnovijem izdanju. Traktor Farmall nastao je kako bi zadovoljio najraziličitije potrebe gazdinstava koja se bave i biljnom i stočarskom proizvodnjom, ili pak samo ratarskom, na manjem i srednjem posedu. Vodilja je pri dizajniranju bilo projektovanje globalnog traktora tehničkog nivoa koji će obezbediti komfor, ali i pristupačnu cenu. Inženjeri razvoja CNH industrije posebno ističu prednosti korišćenja ovog traktora u radu s prednjim utovarivačem, kao i unutar farmi, zbog velike preglednosti kabine. Da je epitet univerzalnost, iako ovog ne tako velikog traktora opravdan, imali su priliku da se uvere i članovi žirija TotY.
Traktor Farmall 75A pogoni trocilindrični FPT motor zapremine 2,9 litara. Motor je opremljen turbopunjačem i ima vazdušni sistem hlađenja, a zadovoljava standard emisije izduvnih gasova Stage IIIB. Ovaj standard je zadovoljen korišćenjem novog rešenja FPT motora, a treba napomenuti da se za dostizanje normirane emisije ne koristi sistem selektivne katalitičke redukcije, to jest nema potrebe za korišćenjem AdBlue. Najveći obrtni momnet - 341 njutn metar postiže se na 1.400 obrtaja u minuti. Komforu u korišćenju traktora doprinosi i interval zamene ulja od 600 radnih sati.
Traktor Farmall 75A je u osnovnoj verziji dostupan s mehaničkom transmisijom 8h8 brzina u oba smera kretanja, koja razvija maksimalnu brzinu od 30 kilometara na sat. Ipak, finalista za "Traktor godine" opremljen je opremom većeg nivoa. Tako se u ovaj model ugrađuje mehanička sinhronizovana transmisija sa 12 stepena prenosa u oba pravca kretanja, to jest po četiri u tri ranga. Pogon je obezbeđen na sva četiri točka, a u izboru su i puzeće brzine, i to ukupno 20h20 brzina. Iako je u pitanju mehanička sinhronizovana transmisija, zahvaljujući Ponjer Shutlle, obezbeđena je promena stepena prenosa bez korišćenja pedale kvačila, to jest pritiskom na taster na menjačkoj palici. I kretanje napred-nazad menja se preko hidraulično kontrolisanog reverzera, te ni za ovu radnju nije potrebno pritiskanje pedale kvačila. Blokada diferencijala na zadnjoj osovini je mehanička, a prednji pogon se aktivira elektrohidraulično pritiskom na prekidač ispod volana traktora.
Hidraulična pumpa protoka 47 litara u minuti dovoljnog je kapaciteta za rad s različitim oruđem. Upravljanje hidraulikom je mehaničko, preko ručice koja se nalazi s desne strane sedišta. U radu je obezbeđeno i brzo spuštanje i dizanje priključnih mašina, takođe preko ručice. Maksimalna podizna moć na zadnjim polugama je 2,7 tona, a s pojačanjem tri tone. To je gotovo i masa samog traktora koja je 2,9 tona. U traktor se ugrađuju do tri izvoda para hidraulike, koji su mehanički upravljivi, a njima se može rukovati i preko prekidača instaliranog na desnom blatobranu. Standardna brzina priključnog vratila je 540 obrtaja u minuti, a opciono je dostupna i 540ECO obrtaja. Takođe, korisnik može da izabere i pogon vratila preko menjača, to jest usklađivanje broja obrtaja priključnog vratila s brzinom kretanja traktora.
Visokom komforu u radu u velikoj meri doprinosi i kabina traktora Farmall 75A, koju karakterišu četiri nosača, široka vrata i sa leve i sa desne strane, ravan pod, podesivi stub upravljačkog točka, kao i podesivo sedište i, svakako, klimatizacija. Odličnoj preglednosti doprinosi i prozor ugrađen u krov, što je posebno korisno u radu s prednjim utovarivačem. Vidljivost u punom krugu iz kabine postignuta je i ugradnjom izduvne cevi direktno u desnom kabinskom stubu.
Odlične manevarske karakteristike postižu se ne samo lakom upravljivošću na upravljačkom točku, volanu, već i zahvaljujući kompaktnim dimenzijama traktora i zakretanju prednjih točkova do 45 stepeni.

Automatizovanim radom do velikih energetski efikasnih učinaka

Traktor Case IH Maxxum 145 Multicontroller ima motor najveće snage kada je reč o novoj generaciji traktora Maxxum serije. U odnosu na ranije modele, korisnici sada mogu birati Maxxum 145 sa jednom od tri verzije transmisije, to jest sa ActiveDrive4, zatim ActiveDrive8 na modelu Multicontroller i CVXDrive s kontinualno varijabilnom transmisijom na modelima Maxxum CVX. Upravo je transmisija ActiveDrive8, uz multifunkcionalni kontroler, glavni adut ovog kandidata u Izboru za "Traktor godine". Transmisija ActiveDrive8 obezbeđuje poluautomatski prenos s dvostrukom duplom spojnicom za odabir grupe brzina i smera vožnje pod punim radnim opterećenjem, što u korišćenju pruža osećaj bestepenog prenosa. Naime, Ponjer Shift ima osam brzina u tri grupe prenosa, što je ukupno 24 brzine u oba smera kretanja. Ova transmisija obezbeđuje praktično robotizovan prenos, s obzirom na to da se grupe brzina delimično preklapaju. Grupa A pokriva rang brzina koje se koriste za obavljanje teških poslova u polju od 2,2 do 9,4 kilometra na sat, dok rang brzina B pokriva najveći broj radnih brzina od 3,9 do 17,3 kilometra na sat. Rang C su brzine od 12,3 do 40, odnosno 50 kilometara na sat.
Efikasna potrošnja goriva u radu postiže se usklađenim radom menjača i motora. Kako je pokazao DLG Mix test, potrošnja goriva je 258 grama po kilovat-satu što se postiže i zahvaljujući automatskom odabiru stepena prenosa u odnosu na broj okretanja motora nakon dodavanja ili oduzimanja gasa. Ako je u radu potrebno povećati vučnu silu ili pak obezbediti veću snagu na priključnom vratilu, dovoljno je dodati gas, a smanjiti stepen prenosa i tako povećati broj obrtaja motora.
Svakako, postoji i mogućnost promene brzina ručno na Multicontroller upravljačkoj ručici. Na traktoru Case IH Maxxum 145 Multicontroller kočnica ima i funkciju kvačila. Naime, kada se pritisne pedala kočnice, traktor se automatski zaustavlja, a za njegovo ponovno pokretanje dovoljnno je otpustiti pedalu kočnice. Korisnicima je na raspolaganju i funkcija Active Clutch II, koja omogućava vožnju traktora po "centimetru" samo kočnicom, što je vrlo korisno u radu s prednjim utovarivačem.
Za lakše upravljanje traktorom na raspolaganju je i funkcija prilagođene kontorle ASC kojom se određuje raspon reakcije upravljačkog točka, to jest sa smanjenim zakretanjem upravljačkog točka dostiže se puno zakretanje upravljačkih točkova traktora.
I u osnovnoj opremi korisnici na raspolaganju imaju veliki izbor oruđa, zahvaljujući kapaiciteu hidraulike od 80 litara u minuti. Mogućnosti se po izboru korisnika povećavaju, s obzirom na to da se na njihov zahtev traktor može isporučiti s pumpom kapaciteta 113 litara u minuti. Spoljni hidraulični ventili su u osnovi mehanički upravljivi, a po izboru i električno. Pumpa omogućava dostizanje maksimalne podizne moći od 7,8 tona na zadnjim polugama i 3,1 tonu na prednjim, s ugrađenom jačom pumpom. U standardnoj verziji, priključno vratilo ima 540/540E/1.000 obrtaja u minuti, odnosno opciono 540E/1.000/1.000E obrtaja u minuti.

Visoka štedljivost motora

U četiri modela serije Maxxum - 115, 124, 134 i 145 ugrađuje se FPT četvorocilindrični motor zapremine 4,5 litara, dok se u model 150 ugrađuje šestocilindrični motor zapremine 6,7 litara. Motor NEF 4,5 FPT u modelu Case IH Maxxum 145 Multicontroller ovogodišnjem finalisti obezbeđuje nominalnih 145, a maksimalno 175 konjskih snaga. Obrtni moment u rasponu od 650 do 700 njutn metara postiže se pri 1.500 obrtaja u minuti. Zadovoljenje standarda emisije izduvnih gasova Tier 4 postignuto je primenom selektivne katalitičke redukcije, ali bez korišćenja filtera čvrstih čestica. U standardnoj opremi, u traktor se ugrađuje tank za gorivo zapremine 210 litara, a opciono onaj sa zapreminom 250 litara.
Iako je Maxxum Multicontroller 145 predstavnik nove generacije serije Maxxum, zadržan je prepoznatljiv Case IH dizajn. Kabina traktora je prostrana, a udobnost u radu je postignuta i nezavisnim vešanjem prednje osovine, kao i suspenzijom kabine i sedišta. Odlična izolovanost kabine doprinela je da nivo buke ne prelazi 68 decibela.
Zahvaljujući panoramskom prednjem vetrobranskom staklu, kao i ugrađenom prozoru na krovu kabine, uz retrovizore koji pokrivaju i slepe uglove, bezbednost u radu je na zavidnom nivou, čemu doprinosi i LED osvetljenje.
Kabina može imati Entry ili Premium nivo opreme, koju karakterišu već dobro poznat Multicontroller i dodatne funkcije, među kojima su i one koje se odnose na rad sa sistemom za navigaciju, automatsko okretanje traktora na uvratini AccuTurn. Inače, radijus okretanja traktora je 5,4 metra. Traktor je korisnicima na raspolaganju i sa ISOBUS treće generacije.

Tekst i foto: Marija Antanasković