* Vlasnicima traktora ostavljeno je godinu dana od dana stupanja na snagu novog zakona da stare registarske tablice na traktorima zamene novim s oznakom Republike Srbije

Stupanjem na snagu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima 3. aprila 2018. i novog pravilnika o tehničkom pregledu vozila počela je i primena novih pravila i kaznenih odredbi za vozače. Takođe, ovaj zakon doneo je novine kada se radi o tehničkom pregledu vozila, koje se ne razlikuju mnogo u odnosu na raniji način izvođenja. Razlika je u tome što se vozila fotografišu na tehničkom pregledu, te se on mora zaista uraditi, a ne kao ranije, kada je neretko bio slučaj da vozila uopšte nisu dovožena, nego je pregled samo fiktivno rađen.
To se odnosi i na tehnički pregled traktora i radnih mašina. Ipak, još uvek ne postoji zakonska kaznena odredba koja se primenjuje u slučaju da nije urađen tehnički pregled traktora. Jedino je potrebno da traktor bude upisan u jedinstveni registar vozila, to jest da ima registarsku tablicu. Kako ističe Goran Aničić iz Čuruga, vlasnik servisa za tehnički pregled vozila "Šapica", to je i razlog što nije povećan broj tehničkih pregleda traktora i radnih mašina.
Tehnički pregled traktora se iz istog razloga najčešće obavlja pri promeni vlasništva, odnosno kada je potrebno izdavanje nove saobraćajne dozvole, kao i pri registraciji traktora. Ipak, s obzirom na to da je počeo da se primenjuje novi zakon o bezbednosti saobraćaja, očekuje se povećanje broja traktora koji će morati da idu na tehnički pregled. Razlog je i to što je vlasnicima traktora ostavljeno godinu dana od dana stupanja na snagu novog zakona da stare registarske tablice na traktorima zamene novim s oznakom Republike Srbije.
Kako je objasnio Goran Aničić, da bi traktor prošao tehnički pregled, između ostalog, mora da ima odgovarajuću svetlosnu signalizaciju, što podrazumeva oborena poziciona svetla, stop svetla, katadioptere, pokazivače pravca, svetlo za označavanje zadnje registarske tablice. Takođe, traktor mora biti označen tablom za spora vozila, odnosno trouglom sa zasečnim temenima, a mora imati i žuto rotaciono svetlo. Da bi ovi svetlosni uređaji prošli tehnički pregled, potrebno je da imaju odgovarajuće oznake, to jest moraju biti homologovani.
- To, nažalost, nije tako na terenu. Poljoprivrednici vrlo često, kako bi prošli jeftinije, svetlosnu signalizaciju kupuju na vašarima i pijacama. Ova signalizacija ne retko ne zadovoljava potrebne standarde, to jest nema odgovarajuće oznake koje potvrđuju ispunjenje traženih standarda. Kako je fotografisanje svetlosnih uređaja neophodno, a oznake su dokaz o standardu, neodgovarajući uređaji onemogućuju da vozilo uspešno prođe tehnički pregled, objašnjava Aničić.
Iako nije veliki broj traktora za koje je obavezan tehnički pregled, primena novog pravilnika o tehničkom pregledu vozila donela je probleme na terenu. Bilo je više slučajeva da traktor nije mogao proći tehnički pregled, navodno zbog neadekvatnih pneumatika. Naime, kako je objasnio Aničić, MUP je dao objašnjenje da ako je na traktoru felna koja priprada određenom tipu traktora, bez obzira na to koji je pneumatik montiran, nema razloga da zbog toga ne prođe tehnički.
Bilo je više slučajeva i da vlasnicima traktora s fabrički ugrađenim zaštitnim ramom na tehničkom pregledu traže atest o ramu. To nije potrebno s obzirom na to da na njima postoji odgovarajuća pločica proizvođača.
Vršioci tehničkog pregleda imaju ovakve zahteve iz bojazni da neće uraditi pregled po propisu i da će ih zbog toga sankcionisati MUP.
Novina je i da će radne mašine, pa samim tim i kombajni ubuduće imati trajne nalepnice o registraciji. Kada je reč o kombajnima, problem je, navodi Aničić, širina vozila, koja je, za sada, definisana na 3,05 metara širine. Čeka se dodatno tumačenje MUP-a, odnosno da se vidi da li će vangabaritna vozila imati posebne tablice. Za sada, vozila većih gabarita ne mogu proći tehnički pregled.
Neminovno je da će svi oni koji su radili prepravke na vozilima morati prilikom tehničkog pregleda da donesu odgovarajuće uverenje. Ovi podaci se proveravaju u bazi podataka Agencije za bezbednost saobraćaja i Auto-moto savezu. Ubuduće se očekuju problemi prilikom registracije prikolica, koje su zapravo kamionske, a 2015. su na osnovu izjave dva svedoka registrovane kao traktorske. Na osnovu identifikacione pločice na ovim prikolicama lako se može utvrditi da je reč o kamionskim prikolicama, pa one najverovatnije neće moći da se registruju kao traktorske.
Novina je da će od 1. januara 2019. svi traktori morati da imaju odgovarajući zaštitni ram i kabinu.
S obzirom na zakonske obaveze, masovniji tehnički pregledi traktora i radnih mašina se tek očekuju, a kako će se ova situacija razvijati ostaje da se vidi. Savet poljoprivednicima je da se pre odlaska na tehnički pregled najpre podrobnije informišu o tome šta je sve potrebno da njihov traktor, radna mašina ili prikolica imaju kako ne bi uzalud išli i po 30 kilometara na pregled, što se često dešava, s obzirom na to da sva sela nemaju ovlašćene servise za tehnički pregled ovih vozila.

M. Antanasković