Usvojena Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi
Vlada Republike Srbije usvojila je nedavno  Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredni i ruralnom razvoju u 2019. godini. Sredstva iz ove Uredbe dodeljivaće se za  direktna plaćanja, mere ruralnog razvoja, kreditnu podršku u poljoprivredi, posebne podsticaje i IPARD podsticaje. 

Opširnije...

 Prijavljivanje sezonaca uskoro i putem mobilnog telefona

 Predstavljajući novi onlajn sistem za prijavljivanje sezonskih radnika u poljoprivredi predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je da je on primer suštinske, kompleksne, strukturne reforme koja će omogućiti lakšu i bržu prijavu tih radnika, veću pravnu sigurnost u toj

Opširnije...

Nacionalni tim za spas sela

 Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj sastao se u Palati Srbija s predsednikom Akademijskog odbora za selo, akademikom Draganom Škorićem, predsednicima Zadružnih saveza Srbije i Vojvodine, Nikolom Mihailovićem i Radisavom Jovanovom i stručnjakom za voćarstvo prof.

Opširnije...

Konkursi Razvojnog fonda AP Vojvodine za 2019. godinu

 Na osnovu Programa rada za 2019. godinu i Odluke Nadornog odbora Razvojnog fonda Autonomne Pokrajine Vojvodine a.d. ovaj fond raspisao je šest kreditnih linija namenjenih poljoprivrednim gazdinstvima. Za kreditne linije može se konkurisati do kraja godine, zaključno sa 31. 12. 2019.


Opširnije...

U 2018. najviše se navodnjavale oranice i bašte

 Za navodnjavanje je u 2018. godini ukupno zahvaćeno 54 540 hilj. m³ vode, što je za 27,5% manje nego u prethodnoj godini objavio je Republički zavod za statistiku. Najviše vode crpelo se iz vodotokova - 88,3%, dok su preostale količine zahvaćene iz podzemnih voda, jezera, akumulacija

Opširnije...

Dogovoren početak izvoza srpske pšenice u Egipat

   Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović tokom dvodnevne posete Arapskoj Republici Egiptu sastao se sa egipatskim kolegama ministrom poljoprivrede i melioracija Ezaldinom Omar Abustit i ministrom snabdevanja i spoljne trgovine Aliem Al Saed Ali Al Muselhi.

Na

Opširnije...

Bez naknade za stajališta košnica

 Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara stupio je na snagu 1. januara ove godine. To znači da će 2019. biti prva godina u kojoj srpski pčelari neće morati da plaćaju naknadu za pčelinju pašu i smeštaj košnica.
Savez pčelarskih organizacija Srbije objašnjava da

Opširnije...