Poljoprivrednicama kojima su u nevremenu oštećeni plastenici Grad Niš će pomoći da nabave nove, najavio je sekretar za poljoprivredu Saša Stoiljković. Pogodnost za njih biće 90% subvencija za iznos do 350.000 dinara po korisniku, dok će za ostale učešće Grada biti manje, navedeno je na sajtu eKapije.
 
U toku je konkurs kojim Sekretarijat za poljoprivredu pomaže proizvođačima da nabave folije za plastenike. Sekretar pojašnjava da svim poljoprivrednicima Grad pomaže tako što plaća 60% cene.
 
Veće pogodnosti imaće poljoprivrednici kojima su početkom septembra plastenici oštećeni u nevremenu.
 
- Maksimalan iznos po jednom korisniku je 350.000 dinara. Sa 90% povraćaja to znači da je ukupan iznos računa do 400.000 dinara. Ukoliko uzmemo prosečan plastenik veličine 8x50 m, folija košta između 70.000 i 80.000 dinara, znači za pet plastenika je maksimalno moguće izvršiti zamenu, objašnjava Stoiljković.
 
Ova pomoć važi i za one koji žele da nabave jedan ili više plastenika, a Stoiljković kaže da je stručna komisija odmah nakon nevremena izašla na teren i utvrdila da je šteta velika, te da su zato odlučili da im pomognu. Ovu odluku usvojilo je Gradsko veće.