Manefistacija "Sesalački kotlić", treća po redu, održana je nedavno na izletištu pored Sesalačake pećine. Ove godine 37 ekipa iz cele Srbije došlo je u Sesalac u nameri da ponese titulu "Najbolji kotlić".

Takmičenje je održano u dve kategorije, u pripremanju gulaša od mesa domaćih životinja i gulaša od mesa divljih životinja. Prvo mesto u kategoriji pripremanja gulaša od mesa divljih životinja pripalo je ekipi "Mali kotlić" iz Niša, drugo mesto osvojio je "Živanović" iz Šarbanovca i treće mesto zauzela je ekipa "Vlapo" iz Vlaškog Polja.

U kategoriji pripremanja gulaša od mesa domaćih životinja prvo mesto osvojila je ekipa "Vesele žene" iz Sokobanje, drugo mesto ekipa "Slobodan" iz Sokobanje i treće ekipa "Lena" iz Belog Potoka.

Manifestaciju je posetilo više od 1.000 ljudi koji su uživali u bogatom kulturno-umetničkom programu kulturno-umetničkih društava "Soko" iz Sokobanje, "Mladost" iz  Čitluka i plesnog kluba "La Luna" iz Kruševca. Ceo događaj podržali su svojim prisustvom Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja, Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine i Dragana Kostić, narodni poslanik. Ekipa "Vesele žene" je učestvovala na sva tri "Sesalačka kotlića" i ima dva prva i jedno treće mesto.

Tekst i foto: G. Simonović, organizator manifestacije "Seslački kotlić"