Turističko-gastronomska manifestacija "Gastro Srem", koja se ove godine održava   pod sloganom "Srem na moderan način", održaće se u petak i subotu, 30. i 31. avgusta  na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi s početkom u 17 sati. Domaći proizvođači, kao i gosti iz Srbije i regiona,  na ovoj manifestaciji izložiće  svoje proizvode  koji se izdvajaju po kvalitetu. Biće to prilika da se posetioci upoznaju s delikatesama od mesa, mleka, ali i da uživaju u degustaciji vina, likera, sokova, rakije, meda, džemova, kolača.
Takođe, moći će da probaju i tradicionalne specijalitete Srema na koje je uticaj ostavila multikulturalna sredina u kojoj su nastajali  i da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu.
Predviđeno je da se prvog dana manifestacije održi  sremačko veče poezije. Za drugi dan najavljen je nastup ženskog  tamburaškog  orkestra "La banda".     Tokom ove manifestacije održaće se i izložba naslovljena "Kuvari iz čitavog sveta", na kojoj će biti izložen i najstariji srpski kuvar.
Biće to prilika i da se učesnici oprobaju i u tradicionalnom spremanju ajvara, u petak. Najbolja od 15 ekipa učesnika  dobiće priliku da se takmiči na nacionalnom takmičenju "Izađi mi na teglu" .
Među izlagačima će se birati i najlepše uređen štand, kao i najukusniji slatki, ali i najukusniji slani kolač.
U subotu, 31. avgusta, održaće se dobrotvorni "Open kitchen show", u okviru koga  će poznati blogeri spremati sremačke specijalitete, a sakupljen prilog od degustacije spremljenih jela biće dat u dobrotvorne svrhe.
- Za decu je pripremiljena posebna radionica "Slama land", na kojoj će umetnici učiti decu kako da prave razne predmete od slame.  U okviru radionice biće napravljen  konj od slame u prirodnoj veličini,  izjavila je Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova.

T. G.