Predstavnici kompanija John Deere, New Holand, McCormick, Claas, Fendt, Kubota, Carraro, Steyr, Massey Ferguson, Valtra, Kubota i Same predstavili su kandidate, traktore, od kojih će se 15 modela naći na listi finalista koja će biti objavljena u junu, a za titulu Tractor of the year 2020.

Pod sloganom "Neka izazov počne" okupljanjem članova TotY žirija u Rimu i predstavanjem kandidata koji će se boriti za prestižna priznanja, sredinom maja počeo je novi ciklus izbora za Tractor od the Year 2020.

I ove godine takmičenje se organizuje u tri kategorije i to "Najbolji specijalizovani traktor” koji se koristi u voćarsko-vinogradarskoj i povrtarskoj proizvodnji kao i u brdsko-planinskim područjima, zatim kategoriji univerzalnih traktora kojom su obuhvaćeni modeli s maksimalno četvorocilindričnim motorima snage od 70 do 140 konjskih snaga.. Traktori veće snage od 140 konjskih snaga nameću se za titulu "Traktor godine 2020" to jest u kategoriji modela namenjenih za rad u ratarskoj proizvodnji.

Kako je najavljeno prošle godine na sajmu EIMA u Bolonji, kada su uručena priznanja najboljim za 2019. godinu,  od ovog proleća kategorija "Traktora godine za najbolji dizajn" zamenjena je novom "Najodrživiji traktor" odnosno Sustainable Tractor of the Year. U ovoj kategoriji nametaće se svi modeli koji se nađu na listi finalista ovogodišnjeg izbora ali i tri prototipa koje će predložiti članovi žirija.

Kako je istakao Fabio Camareti, predsedavajući izbora, nova kategorija Sustainable TotY neće podrazumevati samo nagradu za takozvani "ekološki" motor.

-Najčešće kada se govori o održivosti pomisli se na primenu ekoloških motora, to jest traktora sa hibridnim, električnim motorom ili onim koji koristi alternativna goriva kao što je gas. Ali, ovde nije reč o tome, s obzirom na to da se emisije izduvnih gasova regulišu međunarodnim zakonskim odredbama, rekao je Camareti.

Održivost će u ovom slučaju biti sagledana s više aspekata. Između ostalog to su aspekti koji obuhvataju analizu podataka,  Industiriju 4.0, internet i inteligentne stvari uz izbor motora. Prednost na traktorima predstavljaju ugađeni motori na gas, hibridni ili električni. Ove tehnologije, inovativna rešenja će biti u fokusu, s obzirom na to da povećaju efikasnost korišćenja traktora uz smanjenje troškova. 

U industriji danas postoji mega trend digitalizacije, a digitalne tehnologije pozitivno utiču na efikasnost traktora, automatizaciju i autonomni rad u specifičnim poslovima. Nezobilazan segment kada se govori o produktivnosti jeste i korišćenje digitalizacije u održavanju mašina kao i sprečavanju pojave defekta na osnovu pređašnjih iskustava. Kada je reč o elektrifikaciji ne misli se samo na motor koji koristi električnu energiju za pogon traktora već i elektrifikaciju priključnog vratila kao i priključnih oruđa.

S obzirom na činjenicu da će na planeti 2050 biti devet milijardi stanovnika, a 70 odsto njih će živeti u urbanim sredinama jasno je da je neophodna automatizacija poljoprivrenih mašina. Stoga i TotY ima veoma važnu ulogu u promovisanju novih tehnologija s obzirom na to da propagira nova rešenja koja će vrlo skoro imati značajnu ulogu u obezbeđivanju hrane za čovečanstvo.

Evropska komisija za izbor za traktor godine je nezavisna, neprofitabilna organizacija koju čine 25 profesionalnih novinara, iz redakcija iz 24 države, među kojima je i novinar "Poljoprivrednika". I ove godine partner u izboru "Traktor godine 2020" je Trelleborg, grupacija pod kojom posluje više proizvođača pneumatika. 

Nakon formiranja liste finalista, članove žirija tokom jeseni očekuje testiranje traktora u radu, a pobednici će biti proglašeni, 10. novembra, prvog dana najvećeg evropskog sajma posvećenog poqoprivrednoj mehnaizaciji Agritechnica 2019 u Hanoveru.

M. Antansković

Foto: R. Prusina