Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2019. godini na teritoriji AP Vojvodine. Ukupan iznos bespovratnih sredstava koja se dodeljuju po ovom Konkursu je 25.000.000 dinara. Pravo na dobijawe bespovratnih sredstava može se ostvariti po tri osnova.

Prvi je podrška za organizovanje naučno-stručnih skupova, studijskih putovanja, seminara, radionica, tribina i predavanja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, a novac je namenjen za zakup prostora, angažovanje konsultanata, prevodioca i tehničkog osoblja, putne i troškove boravka, izrada dizajna i štampanje promotivnog i stručnog materijala.

Drugi osnov je podrška za organizovanje sajmova i izložbi u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, a sredstva su namenjena za zakup izlagačkog prostora sa osnovnim tehničkim uslugama, izgradnuju, odnosno zakup štandova, zakup bine, ozvučenja i osvetljenja, izradu dizajna i štampanje promotivnog materijala, oglašavanje u lektronskim i štampanim medijima, troškove putovanja i kupovine materijala za izradu tradicioalnih rukotvorina i kupovine pehara i medalja za nagrade.

Treći osnov je pružanje podrške lokalnim manifestacijama sa svrhom očuvanja tradicionalnih zanata i proizvodnje lokalnih proizvoda što podrazumeva zakup izlagačkog prostora sa osnovnim tehničkim uslugama, izgradnja, odnosno zakup štanda, uzrada dizajna i štampanje promotivnog materijala, zakup bine, ozvučenja i osvetljenja, treoškove putovanja i kupovine materijala za izradu tradicioalnih rukotvorina i kupovine pehara i medalja za nagrade.

Minimalan iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi je 10.000, a maksimalan 1.000.000 dinara.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 16.5.2019. godine.

 

J.B