"In vino veritas" kaže latinska poslovica, a da li je u vinu zaista istina, to se ne može sa sigurnošću tvrditi. Ali, jedno je sigurno. Ove godine "Dani vina-Rivica wine & food festival" slavi punoletstvo. Pre 18 godina počeli su da se okupljaju proizvođači grožđa, vinari i ljubitelji "pića bogova".  
Zahvaljući pomoći Opštine Irig, čijoj teritoriji prapada selo Rivice, događaj je prerastao u lepu manifestaciju koja će se ove godine održavati od 1. do 3. marta.  Na ocenjivanje je pristiglo više od 200 uzoraka vina. Osim u vinu, posetioci, koji su uglavnom dolaze iz Novog Sada i Beograda, moći će da uživaju i u gastronomskim specijalitetima karakterističnim za ovaj kraj.
Veče donatora i svečano otvaranje, kao i proglašenje najboljeg vina održaće se u subotu od 19 sati, sledećeg dana od 12 časova biće izložba vina, kolača, narodnih rukotvorina i takmičenje u brzom ispijanju vina. Izložba je predviđena i za nedelju, 3. mart, kao i predavanje o vinu prof. dr Dragoslava Ivaniševića pod nazivom "Nove sorte vinove loze na Fruškoj gori".

J. B.