Savez pčelarskih udruženja Makedonije – "Pčela Skopje" (Sojuz na pčelarski združenija na Makedonija - Pčela Skopje), učlanio se u SPOS, objaveljeno je na sajtu domaćeg saveza. 
Svi zainteresovani pčelari Makedonije moći će preko ovog Saveza da se učlane u SPOS i primaju časopis „Srpski pčelar“. Interesovanje pčelara je veliko, posebno  što sada imaju priliku da časopis kupuju jeftinije, jer je reč o grupnoj pretplati. Osim toga biće članovi SPOS-a, što podrazumeva brojna prava koja kao obični pretplatnici nemaju, na primer besplatan ulaz na Državni pčelarski sajam u Beogradu, šifre za pristup zaštićenim delovima sajta SPOS-a, veliki zidni kalendar…). 
Jedini uslov da bi cena bila znatno niža od redovne pretplate, jeste da se časopis isporučuje na jednu adresu, a da pčelari sami organizuju njegovo preuzimanje, ili da se dogovore sa svojim Savezom, te da doplate za internu poštarinu u Makedoniji, kako bi časopis dobijali na kućnu adresu. 
Po Statutu SPOS-a i društva pčelara iz inostranstva mogu postati članovi ove organizacije  jer je SPOS međunarodna organizacija. Članovi iz inostranstva imaju sva prava kao pčelari iz Srbije, imaju delegata na Skupštini SPOS-a, pravo na priznanja SPOS-a, besplatne oglase pčelara na sajtu SPOS-a i isticanje aktivnosti društava na sajtu SPOS-a, učešće na Državnom pčelarskom sajmu u Beogradu po povlašćenim uslovima kao i za članove SPOS-a iz Srbije, tj. bez plaćanja ulaznice, popust na oglašavanje u časopisu „Srpski pčelar“ pod uslovima kao u Srbiji i slično. Takođe imaju pravo na tegle SPOS-a ali ih moraju preuzeti na teritoriji Srbije. 
 
J.B.