Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 206 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava po Konkursu za raspodelu sredstava iz godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa i po Konkursu za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i uvođenja EU standarda u objekte u kojima se vrši proizvodnja i prerada mleka.

Za sufinansiranje ovih projekata Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio je 59 miliona dinara.

On je istakao da je Pokrajinska vlada u protekle dve godine znatno povećala izdvajanja za poljoprivredu, kao i da će ova dva značajna konkursa doprineti povećanju kvaliteta i standarda u stočarskoj proizvodnji, te najavio da će i u budžetu za 2019. godinu biti održan visok nivo ulaganja u tu oblast.

- Postepeno smo povećavali budzet za poljoprivredu, redefinisali konkurse kako bi što više sredstava izdvojili za poljoprivredna gazdinstva, i sledeće godine nastavićemo sa podrškom intenziviranju poljoprivredne proizvodnje i podizanju standarda na najviši nivo, istakao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević rekao je da se realizacijom ovih konkursa stvaraju uslovi za poboljšanje kvaliteta mleka, povećanje stočnog fonda, uspešnije gajenje domaćih životinja i širenje genetskog napretka, a samim tim i povećanje produktivnosti po grlu, što će, kako je rekao unaprediti stočarsku proizvodnju u AP Vojvodini.