Na inicijativu Pokrajinske vlade, Sajam NAUKA ZA PRIVREDU i ove godine organizuje Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost uz podršku Razvojne agencije Vojvodine, Privredne komore Vojvodine i Novosadskog sajma. 
Dve su perspektive organizacije ovog poslovnog događaja:
- da se nauka usmeri ka privredi i da se ponude rešenja koja omogućavaju razvoj privrednih aktivnosti i bolju konkurentnost uz podršku naučnih i istraživačkih timova, 
- da se naučnim institucijama omogući uvid u realne potrebe tržišta.
 
Drugi sajam "Nauka za privredu" biće održan u četvrtak, 6. decembra na Novosadskom sajmu, a ovogodišnja centralna tema je hrana o kojoj će se diskutovati iz četiri perspektive:
tehnologije, kvaliteta i bezbednosti;
ishrane, zdravlja i medicine;
informacionih tehnologija i automatizacije;
konsaltinga, obuka i dizajna.
 
Učesnici sajma su fakulteti Univerziteta u Novom Sadu  (Poljoprivredni, Tehnološki, Ekonomski, Tehničkih nauka, Pravni, Prirodno-matematički, Filozofski, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Akademija umetnosti i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupina“ u Zrenjaninu), kao i  instituti (Biosens, Naučni institut za prehrambene tehnologije, Naučni institut za veterinarstvo, CEMFIK – Centar za medicinsko-farmaceutska istraživanja i kontrolu kvaliteta, Institut za nizijsko šumarstvo i Institut za ratarstvo i povrtarstvo), kao i Univerzitet EDUCONS u Sremskoj Kamenici.
 
Biće organizovani i poslovni sastanci izlagača i predstavnika kompanija. Kotizacija se ne naplaćuje, ali je neophodna registracija na platformi naukazaprivredu2018.talkb2b.net 
 
Ministarstvo za evropske integracije, Fond za inovacionu delatnost i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost će izložiti aktuelne informacije o instrumentima podrške saradnji nauke i privrede.
 
Radno vreme Sajma je od 10 do 17 časova, a ulaz se ne naplaćuje.