Generali Osiguranje Srbija je prva finansijska organizacija u Srbiji i regionu koja je dobila sertifikat Family Friendly Enterprise. Sertifikat se dodeljuje preduzećima koja svojim zaposlenima omogućavaju da lakše usklade obaveze u privatnom životu s obavezama na poslu, navodi se u saopštenju ove kompanije.
 Pimajući ovaj sertifikat, koji prema sertifikacionoj šemi Ekvilib instituta dodeljuje TMS CEE d.o.o., predsednik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija Dragan Filipović je rekao da  je to potvrda da su zaposleni u ovoj kompaniji na pravom mestu.
- U našoj kompaniji radi preko 1.500 ljudi. Njihovo zadovoljstvo je uslov za uspešno poslovanje kompanije i zbog toga želimo da im omogućimo da bez stresa uživaju u nekim od najznačajnijih događaja u životu. S obzirom na to da poslujemo u industriji u kojoj je tempo rada veoma dinamičan i intenzivan, važno nam je da naši ljudi mogu da usklade svoje privatne potrebe s poslom. Napravili smo ozbiljnu razliku u uslovima rada, ne samo u odnosu na naše ranije poslovanje već i u poređenju s drugim kompanijama u Srbiji i regionu, rekao je Filipović.
Generali Osiguranje Srbija već izvesno vreme svojim zaposlenima omogućava rad s fleksibilnim radnim vremenom, rad van kancelarije, poseban paket pogodnosti za osobe s invaliditetom, savetovanje roditelja pri upisivanju dece u srednje škole, skraćeno radno vreme nakon porodiljskog odsustva uz isplatu pune zarade, dodatne dane godišnjeg odmora za samohrane roditelje, plaćanje školskog materijala za decu samohranih roditelja. Zaposleni imaju i zonu za predah uz društvene igre ili masažu i mogućnost opuštanja uz jogu.
Generali Osiguranje Srbija želi da nakon osnovnog dobije i puni FFE sertifikat. Pravo na sticanje punog sertifikata stiče se nakon tri godine uspešnog sprovođenja mera. Generali Family Friendly tim planira i uvođenje novih mera kao što su novčane pozajmice za zaposlene, dodatni slobodni dani za novopečene tate, slobodni dani i skraćeno radno vreme za polazak dece u vrtić ili školu, prilagođavanje radnih uslova ličnoj situaciji zaposlenog, slobodni dani za učešće u volonterskim aktivnostima, pojačana komunikacija sa zaposlenima i dr.
 Kompanije Generali Reosiguranje Srbija i Generali Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima takođe su dobile sertifikat.