U Stopanji kraj Trstenika će se 25.11.2018. godine po trinaesti put održati Poljoprivredni sajam.
 
 Ovu manifestaciju do sada posetilo više od 70.000 ljudi, a na izložbenom prostoru promovisalo se preko 500 brendova koji su u direktnoj vezi sa agrarnim sektorom. Kao takav, Sajam u Stopanji predstavlja jedan od najznačajnijih agrarnih događaja u Srbiji.
 
Ovogodišnji  Sajam će ugostiti od 150 do 200 izlagača iz zemlje i inostranstva, a očekuje se da će manifestaciju videti oko 10.000 posetilaca. Najveći broj posetilaca tradicionalno su poljoprivrednici iz centralne Srbije, ali ima i onih koji ovom prilikom pristižu i iz drugih delova zemlje all i iz inostranstva.
 
Sajam se prostire na površini od 3.500 m2,  od čega je 1.500 m2 zatvorenog i 2.000 m2 otvorenog i poluotvorenog prostora.
 
Poljoprivredni sajam se organizuje sa željom da privuče što veći broj zainteresovanih  i postane servis svima koji žele da se na ozbiljan način bave agrarnom delatnošću.
 
Na ovogodišnjem skupu predstaviće se lokalne, nacionalne i međunarodne institucije, posetioci će imati priliku da vide sve novitete iz oblasti semenarstva, rasadničarske proizvodnje, zaštitnih sredstava, poljoprivredne mehanizacije, sistema za navodnjavanje, protivgradne zaštite, hrane i opreme za životinje, mašina za preradu i pakovanje voća i povrća, otkupa robe, bankarskog sektora, kao i osiguranja.
 
U okviru Sajma će se organizovati i niz tematskih predavanja o najaktuelnijim agrarnim temama koja će održati eminentni predavači. Predavanja su namenjena svima koji žele da nauče nešto novo i korisno.
 
Cilj Sajma je, kako naglašavaju organizatori, da čitav agrarni sektor dobije vetar u leđa i zauzme mesto koje mu zasluženo pripada.
 
A.M.