Na danu otvaranja sajma EIMA u Bolonji,međunarodni žiri koga čine 25 novinara koji dolaze iz 22 zemlje Evrope TotY tim proglasio je pobednike, nosioce titule Traktor godine 2019 u svojim kategorijama. Pobednici su birani među 10 traktora, ovogodišnjih finalista. U trci su bili:

 

Traktor godine 2019-Ratarski

Case IH Maxxum 145 Activedrive 8

McCormick X7.690 P6-Drive

Zetor Forterra HSX 140

 

Traktor godine 2019-Univerzalni

Case IH 75 A

Fendt 313 Vario

Massey Ferguson 6713

Steyr Kompakt 4115 HD

 

Traktor godine-Specijalizovan

Antonio Carraro TTR 7600 Infinity

Landini Rex 4 120 GT

Same Frutteto CVT 115 S

 

Svih 10 kandidata je učestvovalo u trci za najbolji dizajn 2019.

 

Traktor godine 2019

Case IH 145 ActiveDrive 8

  Traktor sa opremom na visokom tehničkom nivou  ostavio je najsnažniji utisak na članove žirija zbog snage motora,  mirnog menjača kao i efikasne potrošnje goriva, zatim i visokokkomfora za vozača kao svojom preglednošću. Posebno, duplo kvačilo polu Power Shift transmisije ostavilo je pozitivan utisak kada su upitanju manevrisanje i performance. Sve promene brzine kao i ranga mogu se uraditi manuelno ili automatski. Ovaj model traktora zbog svoje veličine može se koristi za širok sprektar radnih operacija.

Traktor godine 2019-specijalizovani

Frutteto Cvt 115 S

 

Bestepena transmisja, veoma snažan hidraulični sistem, multifunkcionalni nivo opreme za vožnju i elektronske kontrole radnih funkcija  uz činjenicu da je sve to “upakovano” u traktor male veličine su bili dovoljan razlog da se žiri odluči da upravo ovaj model proglasi Traktorom godine 2019 u specijlaizovanoj kategoriji trakotra. Novi MaxCom naslon za ruku predstavlja korak napred i garantuje lako korišćenje interfejsa. Mnogo opcija,uključujući i nezavisno vešanje prednje osovine obezbeđuju efikasni i visok komfor u vožni.

 

Univerzalni traktor godine 2019

Fendt 313 Vario

Fendt 313 Vario je trakotr sa najboljim agilnošću i najmodernijom tehnologijom u svom segmentu na tržištu. Bestepena transmisija, mala potrošnja goriva, moderna kabina sa “neprekidnim” staklom, nezavisno vešanje prednje osovine i mnoge elektornske opcije čine ovaj traktor pogodnim za sve radne operacije na jednom gazdinstvu. Elektronska kontrola podizanja i spoljnih izvoda hidraulike, pripremljen sistem za automatsko upravljanje na uvratinama kao i ISOBUS unapređuju mogućnost korišćenja i efikasnost. 

Case IH Maxxum  145 ActiveDrive 8 moderan, dinamičan i istovremenno elegantan je traktor najboljeg dizajna 2019.

M. Antanasković