U okviru 51. međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu, Privredna komora Vojvodine (PKV), zajedno s poslovnim partnerima i privrednicima iz Vojvodine, Hrvatske, Republike Srpske, Rumunije i Slovenije, predstavlja se na svom štandu u hali "Master". Sajam traje do nedelje, 7. oktobra.
- Zajednički nastup na Sajmu smo organizovali u saradnji s Privrednom komorom Republike Srpske, Privrednom komorom "Bijeljina", Privrednom komorom Županije Arad iz Rumunije, Štajerskom privrednom komorom "Maribor" iz Slovenije i Županijskom privrednom komorom "Rijeka" iz Hrvatske. Želja nam je da se saradnja koju smo uspostavili s komorskim sistemom u regionu odrazi na uspostavljanje, pre svega, poslovne saradnje u oblasti privrede i povezivanja privrednih subjekata, rekao je predsednik PKV-a  Boško Vučurević.
Porodica Petrović iz sremskog sela Jarak predstavlja  svoje turističko-ugostiteljsko domaćinstvo Etno-kuću "Tošina kuća", koja je prethodne godine dobila plaketu PKV-a za kvalitet usluga u 2016. godini. Domaćin "Tošine kuće" Budimir Petrović rekao je da je značajna podrška koju im pruža PKV.
- Učešće na ovakvim sajamskim manifestacijama nam mnogo znači, jer tako dolazimo do sve većeg broja potencijalnih turista, možemo u direktnom kontaktu, i domaćim i stranim turistima, da predstavimo našu ponudu. Pre 18 godina smo krenuli u realizaciju ove ideje i sa 1.000 turista došli smo do cifre od 10.000. Uglavnom nas posećuju strani turisti, koji čine 80 odsto, a dolaze najviše iz skandinavskih zemalja, rekao je Petrović i najavio da im je u planu izgradnja smeštajnih kapaciteta, a kao ključnu stavku u poslovanju naveo je tradicionalnu kuhinju.
Tokom drugog dana Sajma, 5. oktobra, Privredna komora Republike Srpske, u saradnji s Turističkom organizacijom Republike Srpske, predstaviće najznačajnije turističke potencijale  kao što su  Olimpijski centar "Jahorina", posebno aktuelan za posetioce  ovog sajma, s obzirom na predstojeću zimsku turističku sezonu, zatim turističku ponudu Istočnog Sarajeva, Trebinja, Bijeljine, Laktaša, Rehabilitacioni centar "Vilina vlas" i dr. Štajerska privredna komora će se predstaviti zajedno s Udruženjem malih hotela štajerske oblasti, a Županijska komora "Rijeka" predvodi delegaciju koju čini sedam hotela iz njihovog regiona.
 U subotu, 6. oktobra, od 13.00 do 16.00, na štandu Privredne komore Vojvodine u hali "Master" održaće se gastro prezentacija i degustacija proizvoda Livač – sir trapist franjevačkog samostana Marija Zvijezda i prezentacija domaćih rakija i vina privrednih subjekata sa teritorije Laktaša u organizaciji Turističke organizacije Laktaši, Republika Srpska. Istog dana, program će upotpuniti promocija knjige "Vjerski objekti nacionalnih manjina Republike Srpske", koju će od 12.00 održati prof. dr Ljubiša Preradović i mr Gordana Preradović, saopšteno je u PKV-u.